След “Living in a ghost town” – новата песен от 8 години насам за ЛЕГЕНДИТЕ от Стоунс, преди няколко дни се появи и “Criss Cross”:

 

Нечувано до сега парче, записано през 1972-3 се появи на музикалния небосклон с едно дръзко видео, което ще ви накара да проследите всяка секунда от него.

Неиздаваната песен (до сега) е била изпълнявана само на живо (в концерти), но най-сетне оживя и като запис и намигва към новия албум, за който ни загатна Кийт Ричардс още с призрачния град 😉

Имахме нужда от малко фънки блус- рок! И само факта, че тази песен от онези славни години вече я прави специална! Песента е над 45 годишна, а звучи прекрасно и днес!

Това само доказва за пореден път, че “вечната музика” далеч не е само класическата.

Танцът на момичето във видеото ще ви накара да искате да загребете от живота с пълни шепи, както самите Стоунс го правят. Ще видите нещо като разкриване на таен дневник под формата на видео за красотата на младостта, за изборите, за приключенията, за всичко онова, което един ден си струва да бъде описано.

Музиката на Стоунс е такава и техните животи го доказват. Не се сещам за по-добри книги от биографиите на Джагър и Ричардс!

За да се потопите изцяло в тази емоция ще ви трябват минимални познания за Стоунс, като например:

  • The Rolling Stones (Стоунс) включват в себе си Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Ууд. Ако не сте чували за бандата – чували сте за тези симпатяги 😉
  • Стоунс са най-великата банда на всички времена! Техни турнета все още държат рекордите за най-много продадени билети и съответно приходи;
  • Всичко, което ще прочетете за тях е едновременно мит и истина, за това прочетете автобиографичните им книги, за да разберете, че повечето е истина 😉

А ако ги нямате – добре дошли в по-добрия свят – онзи, в който я има музиката на Стоунс!

Оставете се на настръхването на косъмчетата по ръката и просто се отпуснете!

Никак не ми се вярва, че има хора, които не познават музиката на тези динозаври, но ако все пак има, искам да ви кажа само:

Честито! Изгубихте девствеността си за Стоунс и трябва да се гордеете със себе си, че го правите във времена, в които още има шанс да ги видите на живо….Защото, ние – старите им фенове знаем, че те не се спират пред нищо и музика ще има, концерти сигурно ще има още много!

Историйката с концерта в Куба е доказателство за това (гледайте Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin Amirica)!

Long story short: през 2016 Стоунс направиха БЕЗПЛАТЕН концерт за първи път изобщо в Куба, който за малко да не се състои на два пъти. Първо, защото беше по същото време, в което тогавашния президент на САЩ (Обама) реши, че ще посети страната след не знам си колко десетки години, в които американски президент не е стъпвал там. Тогава властите на Куба казаха, че не са подготвени за толкова големи събития и не може и президент и концерт на най-най-великата банда на света. Така новата дата за концерта се реши и тогава папата каза, че се пада на не знам си какъв петък и не е редно в такъв ден да се прави рок концерт точно, защото нали…(рок музиката и религията никога не са били добри приятели), НО Джагър каза “Е, папата не ми е мениджър” и концерт имаше!!!

И ако са живи, сравнително здрави и в добра форма, в каквато са винаги – концерти ще има!

Те не остаряват така, както другите хора! Има нещо в Стоунс, което никой не може да си обясни и това е само част от невероятния им чар!

А албума го чакам с нетърпение! 😉