Hollywood Vampires с гръм и жица

Дългоочакваният концерт на Hollywood Vampires снощи (12 юни) беше точно това, което исках, като изключим не толкова добрите места, но все пак малките негативи са част от пълното изживяване.

Американската супергрупа, създадена през 2012 г. от Алис Купър, Джони Деп и Джо Пери най-накрая стъпи на родната ни земя. Справедливо е да кажа, че чакането бе истерично най-вече заради Джони Деп (секси пауза), който е завладял сърцата ни отдавна. 

Дъждовното време не уплаши феновете, които се стекохме в залата (за мое съжаление в тази ужасна зала) и този път нямаше какво да попречи на концерта. Седем вампира бяха в готовност да изпият кръвта от енергията на хиляди рок фенове!

Името на групата произлиза от The Hollywood Vampires, известен клуб за знаменитости, създаден през 70-те години на миналия век, в който е можело да засечете Джон Ленън и Ринго Стар от Бийтълс, Хари Нилсън и други икони от музикалния бизнес.

Преди грандиозното излизане на сцената на вампирите, феновете бяхме забавлявани от двете подгряващи групи Red Doll (Италия) и Sevi (България). За съжаление микрофона на вокалистката на българската група Sevi нещо не беше ок и изпълнението честно казано беше мъчително за слушане. Накрая направиха своя трибют към Тина Търнър, което определено повдигна настроението ни и не ми пукаше за качеството на звука толкова.

Светът на Гери концерт на Hollywood VampiresНо за Hollywood Vampires всичко беше наред! След Sevi сцената утихна и започна подготовката за така чакания и желан първи концерт на вампирите у нас.
В 21:00, без никакво закъснение, с виковете на хиляди фенове, излязоха с гръм и трясък рок великаните, които познаваме и обичаме от различни банди, но в комбибация с Деп преживяването наистина беше уникално, макар че тази дума отдавна изтърка своя смисъл, заради прекомерното й използване. Беше като нищо, което сме виждали преди. Сцената притъмня и първата тематична анимация с четирите ковчега вече ни обещаваше именно един уникален концерт.

Той започна с две авторски парчета (групата има два албума, в които Джони Деп има не малко принос), последвани от кавър от Алис Купър, който не знам дали може да се нарече кавър, като си пее той, след това THE DOORS и “Boogieman Surprise”!
“My dead drunk friends” пък беше един забавен начин да се сетим за онези, които вече ги няма.По това време или пък не, видяхме и се насладихме на соло на барабани от Glen Sobel, който е ужасно добър!
А Джони Деп не пропусна шанса да ни зарадва и зад микрофона като вокал, както и да отдаде почит към Джеф Бек , с който знаем, че бяха близки.
Не бива да пропускам, че сред многото пушек, се издигнаха вампирските зъби, които направиха сцената точно такава, каквото трябва да бъде за истинските рок вампири.
Знам, че снимките ми не са добри, ама не бях там, за да снимам!
По време на кавъра на AC/DC Алис Купър вметна, че тя си има Джак, но ние си имаме Джо и това се прехвърли към неуморния Джо Пери, който изпълни мастърско соло на китарата си.
За мен “Heroes”, изпълнена от Джони Деп бе оргазма на вечерта, не само защото е кавър на любима песен, но и защото адски много подхожда именно на Деп да изпълни едно толкова прочувствено (да не кажа свято) парче, особено след като чухме преди това авторската му песен.

Последната песен “The Train kept A-Rollin” беше вълнуващ завършек, но не и истинския, както всички знаехме. Нямаше как да ги пуснем да отидат просто ей така. Поклониха се, взеха си довиждането, макар че знаеха, че не е истинско.
Бурни овации ги върнаха бързо към инструментите си за още рок и последва “School’s out” (отново на Алис Купър) в микс с “Another brick in the wall” и накрая отново с колкото глас и сили имахме викахме SCHOOLS OUT FOR SUMMER!

Беше страхотно шоу! Алис Купър обеща, че ще се върнат. Джони Деп с превързания си крак бе последното, което успях да видя на сцената, тъй като видимостта ми бе ограничена.
Близо 10 000 души публика напуснахме с усмивка залата и ще ги чакаме трескаво да додайта пак.
За мен това бе още нещо, което да задраскам от bucket list-а и то като част от личния ни празник с мъжа ми, с който само преди дни отбелязахме 9 години брак.

Подкрепи блогосферата и свободните от реклами онлайн пространства:
 ЦЪК
2023-06-13T15:29:14+00:00

Leave A Comment

Пишете ми

  • 0898 595 707
  • contact@svetatnageri.eu
  • svetatnageri.eu
  • svetatnageri
Подкрепи свободно от спонсорства място:
Go to Top