Роден в нюйоркския квартал Бруклин през 1964 г. като Леонард, днес Лени Кравиц става на 56!

Честит да е! Лени Кравиц е от онези музиканти, които във всичко си носят своя бохо шик,по който се разтапят момичетата. По този повод, за да помечтаем отново за Лени Кравиц на живо, а и да повдигна настроението в този мрачен вторник, споделям няколко любими парчета от музиката на Лени Кравиц.

Преди две вечери си припомних концерта на Кравиц в София (беше на 4 май 2019) в разговор с един приятел, та веднага се сещам тази невероятна песен, на която имаше супер избухване на концерта:

тази песен наричам просто секс

Като дете на 90-те е абсолютно задължително да споделя видеата му от времето, в което му се любувах по MTV – края на 90-те и началото на новото хилядолетие:

Again му носи Грами през 2001. На мен ми носеше утеха, тъга, понякога парти настроение…В тази песен може да се открие всичко, зависи повече от емоционалното състояние. Парчето е едно от най-емблематичните на Лени Кравиц и не случайно видеото му също е такова – може би едно от най-секси видеата му, бонус за нашите очи 🙂

 I Belong To You и мокрият по бяла риза Лени Кравиц…Песен, на която правейки каквито и да е рутинни движения ще изглеждат различно. Особено ако са обличане или събличане.

Парчето е от времето, когато Кравиц си спечели званието “най-модерен артист” на VH1/Vogue Fashion наградите. Не знам дали някой си дава сметка, че той е вечен, а не модерен и такива парчета, а и видеата към тях са оставили трайни белези в модната, музикалната индустрия и в много лични любовни истории, забавления за една нощ,случайни срещи и не толкова случайни са завършвали на фона на тази музика и онези специални приятелства, които са си бръкнали под душата…

Музиката на Лени Кравиц е подходяща и за драмата, и за веселбите и за леглото!

Честно казано, дори не се сещам за негово парче, което да не харесвам или пък видео, в което да не съм се заглеждала.

Пожелавам му от сърце да продължава да твори още дълги години, а пък ние ще му се радваме и подкрепяме.

Вижте дъщеря му колко е яка в този сериал в HBO