Джони Деп (секси пауза) и Джеф Бек направиха невероятно добър кавър на песента на Джон Ленън “Isolation” в разгара на кризата с коронавирус! Това е първото им официално дуо заедно, а всички фенове знаем, че те двамата отдавна си сътрудничат и дрънкат “зад сцената”, за това и това парче, макар и неочаквано, всъщност е и доста чакано… Бек споделя, че записали парчето в студио още миналата година и не са планирали да го пускат сега, но предвид ситуацията, в която се намираме всички са взели най-правилното решение.

Точно от такива парчета имаме нужда феновете на добрия стар rock ‘n roll

Насладете му се

Джони Деп за първи път отправи послание в света на социалните мрежи, именно с това парче. Ситуацията го изисква, както казва той: “Думите на Ленън са истинска поезия. Дълбочината на стиховете му ни се сториха много подходящи за случващото се в момента. Песента говори за изолацията, за страха и за екзистенциалните рискове пред света ни. Затова ви я представяме, като се надяваме да помогне в преминаването през този тежък период, в който живеем, или просто да помогне времето да минава, докато го прекарваме в социалната изолация заедно. Надявам се много, много скоро вие и любимите ви хода да сте в безопасност и заобиколени от съвършенство.

Сега е времето да отворим този диалог, защото заплахата от невидимия враг вече донесе неизчислими трагедии и огромни щети върху човешки животи, хората се заразяват, без помощ се разболяват, борят се, дъх, умират…Много хора загубиха близките си или дохода си, или бизнеса си. Хора живеят на улицата без покрив, без дори възможност за социална изолация въобще… Трябва да се погрижим едни за други в тези мрачни времена, трябва да се погрижим за любимите си хора, за обществата си, за самите себе си, за света и за бъдещето. 

Да, сега усещането е, че и двете ни ръце са вързани зад гърба. И в известен смисъл те са. Но умовете ни не са затворени, сърцата ни не са оковани. Може да ни е грижа. А когато ни е грижа – ще успеем да си помагаме и накрая ще излезем победители. Грижата е точно там, докъдето може да стигне погледът ви. Тя е точно там, винаги. Само погледнете.”

Трябва да добавя, че като китарист Джони Деп е толкова добър, колкото и като актьор! И (damn) това соло тук! Ако затворите очи ще разберете любовта между него и китарата…

Ром-пом-пом и надявам се до септември, Джони Деп!

“We hope it helps you pass the time as we endure isolation together”