Сега, когато зимата с не толкова плахи стъпки приближава вратата на дома (въпреки слънчевите дни), то трябва да се подготвим за уютните вечери у дома, дълги утрини през уикенда и изкуството да прекарваме време вкъщи.

Подгответе се за хюга.

Хюга няма точен превод. Хюга е идея, начин на живот и мислене дори,начин на хармонизиране със света. Хюга е упътването за създаване на комфорт, който от физически превръщаме в душевен. Хюга е онова уникално приятно усещане, което изпитваме в коледната сутрин. Хюга е онова приятно усещане от чаша вино, сгушени до камината, докато дъждът тропа по прозорците, а шоколадче нежно се разтапя под езика ни. Хюга е уютът, спокойствието и емоцията, които ни носят тези неща, но преди всичко означава да бъдем щастливи.

Хюга – това съм аз! Както не спирам да повтарям, аз обожавам есента и онази студена нотка, която ми напомня, че идва зимата. Това е времето, в което хюга е в разгара си в моят дом –  уютът на Гери. Уютът на Гери олицетворява удоволствието от малките неща, които ме карат да се усмихвам и да се чувствам добре. Този мой уют, разбира се прилагам през цялата година, но есента и наближаващата зима са повече от идеалното време да искаме да се чувстваме добре, дори когато навън времето ни се мръщи. Уютът на Гери включва няколко простички неща, които всеки може да направи и да си създаде прекрасни топли дни и вечери у дома с усмивка.

Първо ви трябва местенце вкъщи, на което да се чувствате удобно и да се отпуснете. Може да бъде ъгълче до прозореца с удобно кресло, с мека възглавничка и пухкаво одеяло, чаша чай или мляко с какао,ароматна свещ наблизо и хубава книга в ръка. Местенцето ви трябва да е това, което харесвате и да е вашата уютна малка крепост, в която да се наслаждавате на малките удоволствия като книгата и чашата чай.

След местенцето, трябва да си имате ритуали, които да ви карат да се чувствате добре, правейки ги и да задават щастлив тон за деня. За мен ритуалите са първото кафе сутрин в леглото и закуската. Друг такъв ритуал е гледането на хубав филм с чаша вино или чаша чай. Кафето сутрин, което още пари и ухае през две затворени врати наистина ме кара да започвам деня си с усмивка. Кафето в леглото, докато скролвам през телефона си са моите няколко минути спокойствие и щастие, преди да ме завърти вихрушката на натовареното ми ежедневие. Закуската пък е нещото, на което да се насладя с всичките си сетива,както и нещото, което ми дава енергия за предстоящото.

Горещо препоръчвам вечерите у дома на удобен диван или кресло с хубав филм или хубав сериал, меко одеяло, чаша вино или чай, обгърнати с малки възглавнички. Ако не можете да намерите добър филм за гледане, потърсете някой стар филм – класика, която не сте гледали или някой от филмите на Чаплин. Заредете се с добро вино (като Трастена), може би ароматни свещи и спестете енергия, като изключвате осветлението, докато се отдавате на това, което гледате. Друг особено приятен начин да прекарате вечерите си у дома, е да се върнете малко към детството си чрез бордови игри или ролеви. Ако си поканите компания ще стане забавна вечер с Монополи, Дженга, Скрабъл, жестомимична игра на филми или игра с рисунки – pictionary. Поканите ли си компания, винаги ще имате уютна вечер у дома с връщане към прекрасни спомени, разкази, смях, вкусотийки за хапване и не забравяйте хубавото вино!

хюга

Направете дома си привлекателен за вас самите, като поставите малки декорации в стаите, които напомнят за радостта от прибирането у дома след дълъг ден. Спрямо сезона може да имате малка тиква, есенни листа, кестени, окуражаващ надпис в рамка и разбира се – свещи. Направете дома си така, както ще се чувствате най-добре в него. Така, както избирате дрехите, в които се чувствате удобно като в собствената си кожа.

Уютът на Гери включва всички тези неща – одеялото, малките пухкави възглавнички, любима чаша (mug), снимки на любими хора в рамки, книги с дрешки, домашни пантофи, дебели и меки чорапи,масичка за хранене в леглото, различни поставки за свещи, тефтер с химикалка, всякаква декорация, която отговаря на душевния ми стил за уют. Обожавам букетите от големи листа, паднали от дърветата в цветовете на есента и прекрасните неща, които сътворяват Wood Wonders.

Уютът на Гери включва и подредбата на трапезата – салфетки в меки цветове, подложки за хранене, малки чинии и купи за лакомства и т.н. Сякаш масата ви кара да се чувствате добре дошли у дома…You get the idea!

На последно място, но не и по важност, дрехите, които носите у дома трябва да ви бъдат удобни и да ви карат да изпитвате вътрешното спокойствие, че изглеждате добре и можете да се движите свободно. Oversize for the win! А ако са и в цветовете на есента, значи добре разбирате идеята на хюга и уютът на Гери 😉

 

Мислете за уютът на Гери като за домашния ми любимец Кори, който спи толкова сладко, че искрено му завиждам на високото ниво хюга, което е достигнал