Green Day с нов албум през 2020 и по-точно февруари 2020! Вече може да се насладим на сингъл към едноименния албум “Father of all…”, който пък може да запазите и получите първи ТУК!

Новият им албум ще съдържа 10 песни и съм сигурна, че ще бъде на високото ниво, което бандата поддържа откакто знам кои са! Видеото към песента “Father of all..” подсказва именно това:

Green day са една от най-продаваните банди на всички времена с над 70 милиона (глобално) продадени записи и 10 билиона аудио-визулани стрийма! Още през 94-та пробивния им албум, с който съживиха интереса на публиката към пънк рока, се продаде в над 10 милиона копия.

Първият им албум – „1039/Smoothed Out Slappy Hours“ излиза през 1989 (набор ми е), а вторият „Kerplunk“ им осигурява известност и договор с компанията Уорнър. Едва след това идва успеха, за който споменах преди малко и още един албум през 97-ма. През 2000 г. те се завръщат с албума си „Warning“. Отзивите на критиците са смесени. Някои смятат, че той е посредствен. Следващият им албум „International Superhits“ е доста по-успешен. Той включва най-добрите им песни от създаването на групата. В Англия албумът е приет много добре и само там са продадени около 1,2 милиона копия, което го прави платинен.В резултат на много експерименти, през 2004 излиза „American Idiot“. За мен този албум е абсолютния им шедьовър и винаги се сещам за началото на видеото, когато се сетя за бандата изобщо!

Green Day вдъхновиха много млади банди да стартират, погрижиха се да бъдат верни на стила си и продължават да правят концерти по света, които се пръскат по шевовете от фенове!Какво повече….

#enjoy