До края на годината изобщо не остава много, макар че понякога ми се струва много далеч, а доста често имам усещането, че ще мигна и ще стане пак Коледа. А между Коледа и края на годината има едни дни в безвремие с близки, трапези и други подобни тежки за тялото занимания.

В София, разбира се има много събития, с които да разпуснем и в студените дни и нощи или да се забавляваме с децата си. Ноември е към края си, но дори когато беше в своята среда, се усещаше вече празничния дух.

Събитията до края на годината, които подбрах за вас, но и аз ще съм там 🙂

Първо КИНОТО – задължително за гледане “Диада” и “Наполеон“. И двата филма са в кината, така че не ги изпускайте. Не съм вникнала особено в програмата на “Киномания”, защото наистина нямам много време, но съм сигурна, че ще си харесате нещо там. Киното е чуден начин да прекарате вечерите си с добра компания, особено ако след това се отдадете на обратна връзка и анализи.

Една смислена изложба в периода 22 ноември – 22 декември ви очаква на ул. “Мизия” 23.

ЧУЙ ГЛАСА МИ” е фотоизложба за мъжкото здраве. За втора поредна година, по покана на фондация Emprove, които са организатори, фотографът Павел Червенков улавя душата зад лицето в миг на разкриване. Носете си слушалки. Въздействащо е.

СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА КНИГАТА  ще се проведе от 5 до 10 декември 2023 г. в НДК под наслов “Създаваме истории. Създаваме история”.

Отново НДК ще се превърне в място за срещи между читатели, издатели, писатели, илюстратори и преводачи. В изложението ще участват над 160 издателства.Организаторите обещават вълнуваща програма, предвди, че панаира на книгата тази година става на 50!

БЕЗ ФИЛТЪР: 10 години People of Sofia 

ще ви очаква за откриването на 4 декември от 18 ч., а изложбата може да бъде видяна до 13 декември. Създателят на “People of Sofia” запечатва изображения, които не остаряват и не се деформират. Всяка снимка ни показва колко е жива София и хората, които я изпълват и я правят все по-контрастна.

КОЛЕДА!

Не самия празник, а всички събития, посветени на коледния дух. Под всички имам предвид тези, които ще посетя и силно препоръчвам. Дори и да изглежда, че си приличат, всяко има нещо уникално, което си струва вашето внимание.

Немски Коледен Базар София – Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia 

Любимото ми място по това време на годината. Винаги има по нещо вкусно за хапване, както и греяно вино, горещ шоколад, куп находки, подходящи и за подарък и поне една-две къщички с кауза. Също така, фото-къщичката за коледни снимки не я пропускаме, защото е мило допълнение към подаръка за Коледа за всяка баба, която копнее да види внуците си.

Програмата следете във Фейсбук страницата им, аз самата не си правя труда, защото когато и да отида за мен е прекрасно. Студено, но прекрасно.

снимка: FB на Sofia Christmas Fest

Sofia Christmas Fest до НДК също трябва да се посети. Малък град, посветен на уюта на Коледа с вкусотийки, джунджурийки и голям карусел за деца. Отново има интересна програма, културни събития и концерти. Честно казано много ме привлича, особено заради близостта му с офиса ми. Обаче се пазя, защото искам да отида с Анди и да редуваме коледните фестивали. А и насистина чакам да стане декември, защото този месеца е такава лудница… А през декември вече се впускам с всички сили към празниците.

КОЛЕДЕН ПАРК на площад Славейков започва на 1 декември.

Mish Mash Fest- Christmas & XMAS MARKET Vivacom Oborishte 5 са два базара, които не бихте искали да пропуснете, защото наистина ще намерите невероятни находки там.

И двете събития ще се проведат от 15 до 17 декември.

Има много, много събития, които ще се проведат през 2024 година, но за тях скоро – вече съм си набелязала концертите.

Не забравяйте, че събитията в София са на всяка крачка и във всеки бар, в който влезете погрешка.

Ще се видим на по чаша греяно вино (ТУК е моята рецепта) из парковете в София на събитията до края на годината!