Дали защото скоро чух, че лятото е естествения размножителен период за бозайниците и съвсем естествено и флиртаджийския за хората, период на ухажване, гонене и сваляне…Не знам. Лятото си носи вайба на любовта и няма по-сладко от това да откриеш половинката с наполовина скъсани дънки.

В любимите ми сериали героите се търсят, намират, събират и разделят и винаги откриват любовта накрая. Или пък не точно накрая.

Има едни двойки, които няма как да не заобичаме (не само аз, а и вие) и някак успяваме да се припознаваме в техните истории.

Селекция на любовта от любимите сериали

Моника и Чандлър

Светът на Гери: всички епизоди на Приятели за Свети ВалентинМежду тях винаги е имало близост и дори представена в първите сезони като най-милото приятелство, тази близост с времето разбираме си е игра. По-късно се разкрива, че Моника си е падала по Чандлър и дори е станала готвач едва ли не заради него.

Връзката им, след като става факт, е прекрасна и базирана именно на приятелство и толкова много споделени моменти. Не само – те си приемат недостатъците и се правят по-добри един друг. Чандлър приема всички особености на Моника и винаги я кара да се усмихва, а тя приема неговите странности и травми под хумора. Няма как, ако си фен на сериала, да не си се развълнувал, когато Моника му предложи брак, както и когато разбраха, че има дете, което могат да осиновят.

fun fact: Марта Кауфман (от създателите на Friends) разкрива в старо интервю, че най-сладката двойка от сериала всъщност никога не е била планирана за връзка.

 

Рос и Рейчъл

Рейчъл и Рос… „Приятели“ започва с провалената сватба на Рейчъл и разпадналия се брак на Рос. Тя се връща в живота на приятелката си от училище Моника и брат ѝ, който явно винаги е бил тайно влюбен в нея. Тяхната връзка е с опасна динамика, но е и доказателството, че в този живот можеш да направиш всички грешки и те да се окажат правилните, които да те отведат към любовта, която си чакал толкова дълго.

В началото Рос я желае тайно,а после Рейчъл разбирайки това е привлечена от Рос. Събират се. Разделят се, но още преди да се съберат се разделят.

После пак се събират и пак се разделят. После се женят пиянски, а след това дори имат дете заедно, без да са заедно. През цялото време нишката за тяхната сбъдната любов ги съпровожда, но сякаш никой не успява да я хване достатъчно здраво, за да я завърже.

Накрая, разбира се, в последния епизод се случва това, което всички чакаме. Но преди края има много забавни епизоди, посветени на турболенцията във връзката им, като The One with the Morning After и The One with Ross’s Wedding.

Всички знаем, че he’s her lobster. 

Маршал и Лили

Когато се сещам за How I Met Your Mother първо в съзнанието ми изникват безумните свалки на Барни, но никой сезон нямаше да е такъв,какъвто е, ако не беше връзката на на Маршал и Лили. Дори и любовните несполуки на Тед.

Определено една от най-хармоничните двойки на екрана. Те взаимно се уважават, забавляват се заедно и се разбират. Имат дълга история, неспиращ апетит един към друг и почти всичко при тях е безоблачно.

Лили и Маршал са вярното рамо, на което останалите от групата приятели могат да поплачат и да се опрат винаги. Учат ни на лоялност и на любов – простичка, каквато би трябвало да бъде. Дори когато Лили има тайни кредитни карти, за да си купува луксозни дрехи или замина за Сан Франциско. Те винаги останаха заедно и се развиха заедно.

 

Ленард и Пени 

Понякога любовта е в съседство. И трябва само да я “обработиш” няколко години, през които си във френд зоната.

Our babies will be smart and beautiful.

Голямата и първа любовна история в The Big Bang Theory дава надежда на нърдовете, че и за техния влак има пътници, при това красиви, смели и готови да набият някого вместо теб.

Връзката на Ленард и Пени е като кантар, на който от едната страна тежи очевидната привлекателност на Пени, с която тя превъзхожда в отношенията им, но от другата безспорно е безрезервната любов на Ленард и неговото разбиране към мечтите и стремежите й. Тя самата се опитва да бъде по-добър човек заради него и приема от своя страна неговите странности и съжителството с Шелдън. Връзката им има възходи и падения, раздели и събирания, но все пак се женят два пъти и накрая разбираме, че Пени, която не искаше да има деца, е бременна.

 

За повече онлайн съдържание, лишено от реклами и любов към блогосферата:

ЦЪК