Като ОГРОМЕН фен на сериала Приятели, мога с гордост да заявя, че съм го гледала от началото до края стотици пъти. Истината е, че може да са хиляди. Не ги броя, но го гледам редовно и този сериал винаги ми е давал утеха, макар че създава някои нереалистични очаквания и представи за приятелството. Все пак, Приятели завинаги ще е моят най-любим ситком и нищо не може да го промени. Уроците за връзки, приятелство, любов, професионален път и човешки отношения са едни от най-добрите, които можеш да получиш от екрана. А с всичките си 10 сезона преминават и всички празници, за които сериите са просто епични. Около Коледа изгледах всички серии за Коледа, а сега ще споделя тези за Свети Валентин.

За мен този празник никога не е бил истински празник, а по-скоро повод за нещо различно за правене, когато си във връзка. Ако сте гледали, обаче Приятели, знаете, че любимата на всички приятелска група от Ню Йорк е преминала през сериозни възходи и падения в отношенията.

Ето всеки епизод на Приятели за Свети Валентин и свързаните с него в хронологичен ред:

The One With The Candy Hearts

сезон 1, епизод 14

В този епизод Рос се сблъсква с бившата си съпруга Карол и нейната нова половинка Сюзън, което е доста неудобно за Рос, а и той също е на среща с друга жена. Междувременно Рейчъл, Фийби и Моника изгарят спомени от стари гаджета като ритуал за Свети валентин, а Джоуи забавно организира среща на Чандлър с любимата гост-звезда и бившата му Джанис. OH MY GOD

The One Where Ross and Rachel… You Know

сезон 2, епизод 15

Рос и Рейчъл отиват на първата си среща в музея (където работи той) и за голям ужас на група ученици, обикалящи музея на следващата сутрин, се събуждат в изложба, след като го правят за първи път. Моника пък е хвърлила око на Ричард, повтарящия се любовен интерес към Моника през цялото шоу, когато тя резервира кетъринг парти, докато Джоуи и Чандлър имат малък проблем с преместването, след като купиха двата удобни стола и нов телевизор.

The One Where Ross and Rachel Take a Break

сезон 3, епизод 15

“WE Were on! A Break!”

Феновете на Приятели разпознаваме тази реплика по-добре от която и да е друга в сериала и всичко това се дължи на този епизод, в който Рос и Рейчъл решават да си починат след битка, която наистина отива на зле. Но Рос завършва вечерта с друга жена, което разбира се не вещае нищо добро за него и Рейчъл. Междувременно Фийби отива на среща с мъж, за когото се нуждае от преводач, за да се разбират поради езикова бариера…И там става забавно.

The One Where Everybody Finds Out

сезон 5, епизод 14

До този момент от сериала Моника и Чандлър са били в тайна… ситуация, да кажем… и са свършили доста добра работа, за да го скрият от групата. Но когато Рейчъл разбира, тя се опитва да накара Моника и Чандлър да си признаят.Включва се Фийби, а Джоуи се опитва да балансира и това само прави всичко по-забавно.

The One With Unagi

сезон 6, епизод 17

Докато манията на Рос, Унаги (състояние на пълно съзнание, в което Рос обеща да бъде), дразни групата,след като разбира, че Рейчъл и Фийби посещават курс по самозащита. Чандлър и Моника решават да си подарят домашно направени подаръци за Свети Валентин. Чандлър изпада в паника. Моника забравя за подаръка и накрая се получава една неловка и адски смешна ситуация, в която отново се появява гласа на Джанис. Междувременно Джоуи се опитва да спечели пари чрез медицински изследвания.

The One With The Birthing Video

сезон 8, епизод 15

Какъв по-добър начин да отпразнувате Свети Валентин от това да гледате истинско раждане на видео? В този епизод за Свети Валентин, Фийби дава касета с истинско раждане на бременната Рейчъл, но по погрешка Чандлър я гледа първи, защото смята, че е порно, което Моника му е взела за Свети Валентин.Така, той гледа касетата три пъти, докато Рос и Мона (гаджето му към този момент) имат интересна ситуация в дома на Рос.

The One With Phoebe’s Wedding

сезон 10, епизод 12

Не може да се отрече, че Майк и Фийби са една от най-добрите двойки в цялата история на Приятели и в този епизод те най-накрая се женят след серия от несполучливи предложения за брак! Но първо трябва да се преборят с контролиращата всичко Моника и със снежна буря (невиждана от години в Ню Йорк), както и да намерят кой да води церемонията на сватбата. О, и те се женят навън. В снега. На улицата. Тук има един много специален момент между Фийби и Чандлър, който я води към олтара на улицата. Както и самата сватба улавя по прекрасен начин самата Фийби.

 

Можете да гледате Приятели в HBO. И не забравяйте, че да празнувате Свети Валентин е супер. Да не го празнувате – пак е супер. Ако си останете у дома, поне можете да се забавлявате с всички серии на най-якия сериал на всички времена и да си създадете хюга настроение, далеч от очакванията за празника. И не си купувайте бельо за Свети Валентин!