Ноември чука на вратата. С него ще се подготвим за по-студени и къси дни, както и мислите за сняг ще си проправят все по-често път в умовете ни.

Месецът предразполага към прекарване на повече време назакрито и тук се проявява чара на София с всичикте си събития през ноември.

Започваме с Деня на народните будители, който съвпада и със световния ден на веганството. За веганите не знам, но за 1 ноември бъдете в готовност за многото намаления по книжарниците. Не съм проверявала как ще се отбележи празника в столицата, но винаги съветвам – книги, тетаър и подкрепа за една културна кауза.

Събитията през ноември, които съм си набелязала са задължителни! След края на лятото, започването на учебната година някак се изплъзва септември. Октомври ни омая с красотата си, топлите дни, слънцето и всеки прекаран час навън сякаш е по-сладък от предишния. След това ноември носи аромата на зимата и неусетно купуваме коледни подаръци. Този педиод, обаче е и най-натоварен в бизнеса, а и не само. Трите месеца преди празниците около Коледа са бачкаторски, с късни часове в офиса, наситени на корпоративни събития, балове, кампании и какво ли още не. И никъде между цялата тази работна суматоха няма почивни дни, освен уикендите.

Та, всеки концерт, всяко кино, всеки театър, чаша вино с приятели, вечеря навън или гости е задължително. Трябва да изпускаме парата измежду всичката работа, всички лични предизвикателства и изненади , които живота ни поднася често.

Събитията през ноември

Театър
Препоръчвам още сега всеки да прегелда афишите на тетарите в София, защото те са пълни със страхотни представления. Аз ще се задоволя само с това, предвид всички събития през ноември, които искам да посетя, ще трябва да се ограничавам някак. Със сигурност няма да пропусна постановката с Алек Алексиев – ТАЛАНТ от Захари Карабашлиев. Билетите са в продажба, дори има риск да свършат вече. Датата е 25 ноември.
✦✦ ✦✦
Кино
Както вече писах ТУК  има доста български филми в кината. Има и доста други добри ленти, които с удоволствие бих гледала в салон, но предвид натоварения ми график на работа, както и този на мъжа ми, останалите събития, които искам да посетя и факта, че е хубаво да се появявам у дома…Няма как да вкарам в програмата си с разпускане всички филми. НО! Този няма да пропусна. Прожекцията е на 7 ноември в “Люмиер”. Това е филм за житейския път на доц. Криситан Таков.
✦✦ ✦✦
Концерти
И двата концерта са на 12 ноември, събота, но аз клоня много повече към Терминал, където ще свирят Спални Места, Оги23 и The Top Stoppers. Знам, че ще е купон и със сигурност ще ми подейства като терапия. Билетите са в продажба, така че ще се видим!
премиера на новия албум на бандата в НДК на 22 ноември. Честно казано още нямам билет и нещо ме кара да се колебая, най-вече това, че на същата дата ми се иска да посетя едно събитие, което за мен ще е служебно, организирано от AMCHAM (The American Chamber of Commerce in Bulgaria). Още се колебая, но препоръчвам концерта с две ръце.
На 11 години на 11 ноевмри в Sofia Live Club. Още от албума “Изрезки” обикалям по клубове, за да ги слушам. Със сигурност много по-малко, отколкото ми се иска, но този рожден ден ще бъде взривяващ и не е за изпускане! Дори го препоръчвам на всички, които все още не се кефят на беге рап. Убедена съм, че след един такъв лайф ще го заобичат.
✦✦ ✦✦
Другите
& НЕМСКИ КОЛЕДЕН БАЗАР
официалното откриване е на 18 ноември от 18:30 и отново в дните до Коледа ще ни очакват хапване, греяно вино, подаръци и разнообразна програма за малки и големи.
✦✦ ✦✦ ✦✦ ✦✦ ✦✦ ✦✦ ✦✦ ✦✦
Светът на Гери в БорисоватаНай-вероятно има още много събития през месеца, които са също толкова привлекателно, но за мен тези са наистина терапия. Дори не са много, но ако в рамките на 30 дни успея да посетя всичките 7 и прекарвам уикендите си навън, имам регулярно гости, както е било винаги, смятам, че ноември ще бъде един истински приятен хюга месец. Ще го напълня с добри емоции и спомени.
А и това е месеца, в който започва моята подготовка за Коледа. Избирам подаръци, украси, мисля изненади, уча се (всяка година се уча) да правя хубаво опаковки, кутии за подарък и т.н.
Ноември е месеца, през който майка ми има рожден ден, а сина ми имен ден.
Един от най-добрите ми приятели също има рожден ден, други две близки приятелки също…Събитията през ноември са наистина много. Чашите ще са пълни, усмивките широки и ноември колкото и да е студен, всъщност ще донесе най-топли чувства.