В първите няколко дни от новата година, обикновено прибираме коледните украси. Всички, които предпочитат живите елхи, сега имат възможността да покажат добрината си и да подарят коледното дръвче на местния зоопарк.

Бъди добър – подари коледната си елха!

Живите елхи са богати на витамини и минерални вещества, дори усвояеми белтъчини което ги прави много полезни за животните. Особено сега, когато зеленината е толкова оскъдна, вашата коледна елха може да бъде страхотен подарък!

Варненският зоопарк вече няколко години призовава да не се изхвърлят елхите, така че където и да се намирате – свържете се с местния зоопарк и попитайте дали обитателите му няма да се зарадват на това, което вече няма място във вашия дом. Тревопасните животни ще ви бъдат благодарни, както и птиците, за които клонките от коледната елха ще послужат за украси.

Подарявайки елхата си, можете да разберете и повече за живота на животинките в зоопарка, както и какви събития се планират за децата. Можете да научите за други инициативи, в които да се включите или как да осиновите (да спонсорирате) животно.

Да започнем 2021 като покажем, че сме добри и подарим коледните си дръвчета за животните!

Осъзнавам, че привържениците на живите дръвчета са все по-малко, както и любителите на зоопарковете, но вместо да съдим, нека споделим информацията, която може да им бъде полезна. За съжаление съм виждала много коледни елхи в кофите за боклук…

Надявам се искрено Коледа 2021 да бъде изпълнена с повече иновативни решения за коледното дърво и украса в домовете ни, а докато стигнем до там – да бъдем добри сега!