Добре де! Тази година не става! Колкото и да сме позитивни, 2020 беше смотана година и още е – Димо ни напусна вчера, едва на 45! НО! В Светът на Гери, както знаем си имам хейт вторник за тия неща, а през останалото време трябва да мисля по-ведро и да се стремя към по-доброто. И да, знам, че днес е вторник, така че хейт за КОВИД, но ето ви едни 5 хубави неща напук на всичко!

Сигурна съм, че всеки има своите 5 хубави неща, които са му се случили през тази луда година. Аз мисля да ви представя тези, които наистина много ме зарадваха и не засягат лично мен 🙂

5 хубави неща от 2020

  • The Rolling Stones или поредното доказателство, че “вечната музика” далеч не е само класическата. За мен, като огромен фен на търкалящите, бе страхотна новината, че имат нови песни, видеа и албум. Във време на локдаун пък направо беше най-хубавото нещо! Още се вълнувам от това и се кефя до небесата, че ТЕ не остаряват така, както другите хора!
  • Джони Деп и едно ново парче! Джони Деп не само съживи едно парче по най-якия начин(“Isolation”), но и си направи Инстаграм акаунт, който използваше, за да ни предава мъдрите си слова за това как да бъдем заедно по време на пандемия:

“Думите на Ленън са истинска поезия. Дълбочината на стиховете му ни се сториха много подходящи за случващото се в момента. Песента говори за изолацията, за страха и за екзистенциалните рискове пред света ни. Затова ви я представяме, като се надяваме да помогне в преминаването през този тежък период, в който живеем, или просто да помогне времето да минава, докато го прекарваме в социалната изолация заедно. Надявам се много, много скоро вие и любимите ви хода да сте в безопасност и заобиколени от съвършенство.

Сега е времето да отворим този диалог, защото заплахата от невидимия враг вече донесе неизчислими трагедии и огромни щети върху човешки животи, хората се заразяват, без помощ се разболяват, борят се, дъх, умират…Много хора загубиха близките си или дохода си, или бизнеса си. Хора живеят на улицата без покрив, без дори възможност за социална изолация въобще… Трябва да се погрижим едни за други в тези мрачни времена, трябва да се погрижим за любимите си хора, за обществата си, за самите себе си, за света и за бъдещето. “

 

  • Продължението на “Борат”! Това би трябвало да оглавява 5 хубави неща за тази година! С този филм се случи нещо наистина невероятно – младата Мария Бакалова вече спечели две престижни награди за ролята си и става все по-известна и все по-близо да бъде претендент и за още филмови награди! И не само това – нека за миг се замислим какви усилия стоят зад един такъв филм, който успя да повлияе на политиката в САЩ, филм, който провокира и ясно показва разделението и предразсъдъците на американското общество, а и на нашето. Когато разбрах за българското участие във филм на Саша Б. Коен наистина скочих от щастие, както и като ги гледах при Джими Кимъл, както и всеки ден, в който виждам новина, че Мария Бакалова е спечелила награда!

 

  • ОСТАВКА! За мен тези протести бяха сред хубавите неща от 2020! Не само видяхме, че можем да се обединим, можем да имаме почти еднакви искания, да вярваме в общи ценности…Не само това. Силният дух и продължителността на протестите трябва да се отбележат! И, разбира се, креативността и остроумието на всички надписи. Оставката не беше хвърлена, но за мен протестите изкараха на повърхността нещо по-важно – можем заедно!

 

  • DODE и Smash се създадоха! Не мога да не ги включа в тези 5 хубави неща, защото са наистина добри новини. Мои приятели доказаха, че и по време на пандемия е възможно да създадеш нещо свое. Нещо, което те кара да се чувстваш добре, да практикуваш хобито си и в същото време да изкарваш пари от него! Две Ники-та го направиха. Николина създаде супер яката натурална козметика DODE,  моят приятел Николай (на който никога не му казвам по име, защото си има прякор) си направи зала за тенис на маса! Това е като сбъдване на мечта и то в неприятни условия 🙂

5 хубави неща за 2020 бяха това!

За себе си мога да кажа, че най-хубавото беше да видя как сина ми избухва на музика на живо това лято!! Ама за това – друг път 😉