Кампания: Капачки за Бъдеще vol. 5

29 септември! Пл. “Княз Александър I Батенберг”

от 9:00 ч. до 17:00 ч.

Едва ли някой не е разбрал, че събираме капачки за бъдеще. Всички събираме – всеки град или село, общност, групи, колеги, приятели, семейства, общини. Всички!

Събираме капачки, за да осигурим едно по-добро бъдеще и добър старт за най-малките в България! За да се закупуват кувьози за болниците в малките населени места! За да се подменят с нови или да бъдат осигурени въобще! Кувьозът е изобретение от средата на миналия век, което е спасение за много бебета. Когато бебето е недоносено поставянето му в кувьоз му осигурява постоянен приток на въздух, поддържа телесната му температура и го предпазва от инфекции. Недоносените бебета имат ниско телесно тегло и мазнини, което е причината за невъзможността им да поддържат самостоятелна нормална телесна температура. Имат и слабо развита дихателна и имунна система.

Защо нови кувьози?! Защото всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, защото наличната техника е на около 20 години (и повече). След като болниците не могат да се справят сами с тези проблеми, идваме ние на помощ – ние, които събираме капачки и знаем, че България може да бъде по-добро място за живеене и развитие, само когато всеки от нас полага усилия за това ежедневно и когато сме заедно!

Бъдете добри – събирайте капачки! Капачките се превръщат в пари, а парите в кувьози.

Бъдете добри – дарете средства за каузата! Бъдете добри – станете пункт за събиране на капачки!

За по-малко от две години кампанията с капачките не само осигури 11 кувьоза за 11 болници, не само рециклира над 140 000 кг пластмаса, но и е мотивирала хиляди българи да рециклират повече и да се замислят за силата, която имаме, когато заставаме зад една обща кауза!

Новото събитие е тук! Съвсем скоро ще ни събере отново в София, за да предадем капачките си, които сме събирали около 1 година. Щастлива съм, че всяка година имам възможност да видя всички хора, които събират капачки и с какъв ентусиазъм и радост ги предават. Колко много се радват да стиснат ръката на някой от организаторите и да покажат на децата си един добър пример за обществото, което се стреми към по-доброто утре… Удовлетворяващо е да си свидетел на това изживяване и е истински вдъхновяващо!

Донесете капачките си на 29.09.2019 на площад “Александър I Бантенберг” и  помогнете да се подменят НАЙ-СТАРИТЕ кувьози до края 2019 година!

Донесете си доброто настроение, усмивките, заделени средства за каузата и доведете другарче. Споделяйте добрините!

Бъдете добри – събирайте капачки!

 

 

Снимка: https://www.powwow.bg/bg/blog