Да кипи свежест! И енергия. Пролетта е новото начало, пулса на живота, преоткриване на цветовете. Пролетта е сезона, който чакаме с най-голямо нетърпение, защото зимата винаги ни се струва безкрайна, студена, мрачна и ни кара да се застояваме повече у дома. А когато навън се завърне песента на птиците и дръвчетата в парка се окичат с мартеници, идва пробуждането на новия живот. Цъфти пролетта и ние с нея.

Не мога да кажа, че съм се подготвяла особено целенасочено за новия сезон, но искам да споделя няколко стъпки за освежаване, които са ми нещо като рутина вече. Всяка година горе-долу по същото време.

Чао-чао зимни дрехи!

Най-важната и първа стъпка, без която сякаш не мога да направя нищо друго, е да изкарам прлетните си дрехи и да ги подредя в гардероба си на централните места. Усещането за лекота е както в ръцете ми, така и в сърцето! Топлите пуловери, меки суичъри и дебели дрехи си отиват да поспят до следващата зима по-назад в шкафовете.

Шаловете като аксесоар, а не като необходимото топло също идват на преден план, както и всички големи, ефирни и цветни бижута. Гардеробът цъфти също. А ако случайно имам нужда от нещо ново (а аз имам, защото всеки сезон подменям по нещо) групите във ФБ за дрехи и Remix са ми винаги под ръка. Така се сдобих с ново кожено яке, което съвсем скоро ще разходя на супер цена.

Нека си го кажем – колкото и стабилен запас от модни находки да имаме в гардероба, пролетта е сезона на новото начало, така че няма как без нови придобивки.

Чао-чао диванче!

Най-добрата промяна за сезона, която може да си подари всеки един от нас, е да замени дивана и Netflix с разходки на въздух и спонтанни срещи навън с приятели. Бира- пейка-парк времето настъпва. И дългите тигели по центъра, безцелните разходки из квартала до по-далечния магазин, само за да се радваме на слънцето. С пролетта желанието за простор нараства от самосебе си.

Чао-чао тежки храни!

Студените зимни дни вървят и със своята специфична кухня. Храната през зимата си има своята цел и пролетта е времето плавно да преминем към по-лек режим на хранене с повече свежи плодове и зеленчуци. Салати, плодови салати, смутита – всичко свежо в “тежки” дози витамини е добре дошло, за да събуди организмите ни и да влее в тях енергия. Аз обожавам зелените салати през пролетта и често не ям поне по 1 седмица месо, когато настъпи това време от годината, за да се пречистя малко. Препоръчвам и леки тренировки у дома в комбинация с дългите разходки навън, за да разкършим телата си подобаващо през лятото – малко йога, стречинг, тичане на място или дори танци.

Грижа за кожата

Изключително важно! Топлите слънчеви лъчи са супер, но трябва да им се наслаждаваме със слънцезащитен фактор под ръка. Грижата за кожата е в наши ръце и за да сме свежи, е хубаво да правим няколко простички нещица:

  • да пием много вода
  • да приемаме повече витамини от естествени източници (от храната си)
  • да чистим лицето си сутрин и вечер
  • да излизаме винаги със слънцезащитен продукт на лицето, ръцете и други открити части
  • да ползваме правилни продукти за кожата си – дневен крем, вечерен, подходящ грим и т.н.

Идеи за подаръци за любимите ви жени в Светът на ГериГотова съм за пролетта! Имам си ново зареждане продукти за лицето, с които се грижа за кожата си. Имам си ново кожено яке и една дълга рокля, която да съчетая с кубинки, защото има само няколко дни през годината и те са през пролетта, когато можеш да носиш нещо толкова bad-ass като рокля с къси ръкави, кожено яке и кубинки.

Най-важното е, че имам желание да излизам, да се разхождам, да се радвам на слънцето, на песента на птиците в Борисовата, макар че никога не ги виждам. Да преоткривам града, в който живея вече 14-15  години. Имам жажда за новите срещи, приключения, събития и преживявания. Новото начало с новата надежда и възможности.