Какво е празничен дух без всички любими филми и сериали? Магията на киното или “малкия екран” засилва още повече чувството за сплотеност и уют, особено когато се отдадем на забавните моменти с “Приятели”, сгушени под пухкаво одеало.

Докато се подготвяме ментално за всички предстоящи празнични партита и семейни сбирки, нека си напомним и да се забавляваме спокойно, гледайки тези забавни коледни епизоди.

Няма нищо по-хубаво лошото време, когато го прекарваме с комфорта на дома, удобните дрехи, пуканките с карамел и чаша горещ шоколад.

Нека коледната хюга започне с всички епизоди на “Приятели” за Коледа!

сезон 2, епизод 9: “The One with Phoebe’s Dad”

Първият коледен епизод на “Приятели” се фокусира върху това как Фийби намира истинския си баща, след като вижда снимка от рамка за снимки, на която вярва, че това е баща й. Но не е точно. И така, заедно с Чандлър и Джоуи, които трябва да купуват коледните си подаръци за всички близки и приятели, Фийби отива да се запознае с баща си. Междувременно останалите от групата са също във вълнуващо приключение с купон за празника. А това е и епизодът, в който Моника и Рейчъл дават бакшиши под формата на бисквитки за домоуправителя и пощальона си. Рос се опитва да си спечели отново Рейчъл и всичко завършва с мило и забавно разменяне на подаръци.

сезон 3, епизод 10: “The One Where Rachel Quits”

Рейчъл спонтанно напуска Central Perk първоначално мотивирана (най-вече от Чандлър) но бързо започва да се тревожи как ще си позволи каквото и да е в празничният сезон. Джоуи, от друга страна, си има нова работа като продавач на коледни елхи, за голямо ужас на Фийби, която иска да спаси всяко едно дръвче, което не бъде купено. И накрая с помощта на групата успява.

сезон 4, епизод 10: “The One with the Girl from Poughkeepsie”

Потенциалното момиче от мечтите на Рос, което той среща във влака, се оказва от много далеч. Той се бори с идеята за връзка от разстояние, а и среща още едно момиче, а в това време Рейчъл излиза с колеги на Чандлър на уредени от него срещи. А Фийби пише известната си, не толкова закачлива коледна песен за всичките си приятели.

сезон 5, епизод 10: “The One with the Inappropriate Sister”

Нещата между Рейчъл и приятеля й Дани вървят добре, докато тя не среща сестра му. Оказват се странно близки и това слага край на връзката им. През това време Фийби е доброволец за събиране на дарения на едно от най-желаните места в Ню Йорк, но бързо разбира, че тази работа не е толкова приятна, отколкото изглежда, без значение колко добро иска да направи.

сезон 6, епизод 10: “The One with the Routine”

Всички украсяват елхата в апартамента на Моника, докато Чандлър разведрява всички. Новата съквартирантка на Джоуи го кани на новогодишно парти, което всъщност е на запис за шоуто на Дик Кларк. Моника и Рос са фенове от деца на  специалната новогодишна вечер на Дик Кларк и също се присъединяват, където изпълняват своя прословут танцов номер от гимназията.

Светът на Герисезон 7, епизод 10: “The One with the Holiday Armadillo”

Фийби се опитва да накара отново Рейчъл да заживее с нея, щом апартамента им е готов, като подарява всякакви страховити и дразнещи подаръци на Джоуи за Коледа – паяк и барабани. По същото време Рос се опитва да намери костюм на дядо Коледа, след като разбира, че ще прекара уикенда със сина си. В крайна сметка не успява и решава да запознае Бен с Ханука, облечен като броненосец.

сезон 8, епизод 11: “The One with the Creepy Holiday Card”

Рос и Мона са напът да направят връзката си още по-сериозна, след като Мона предлага да изпратят коледни картички заедно. На Рос му се налага да проведе разговора, който не иска, а именно – как се развива връзката им.

Рейчъл е бременна и разгорещена и момичетата се опитват да й помогнат, но повече се забавляват на разказите й.

сезон 9, епизод 10: “The One with Christmas in Tulsa”

“And to all, a goodnight!”

Чандлър заминава за Тулса и забравя да спомене, че не само няма да го има за Коледа, но и за Нова година. Той работи до късно и остава с колежка, която му се нахвърля, докато групата празнува в апартамента. Припомняме си някои мили моменти от минали епизоди и накрая Чандлър се връща с “подаръци” за всички.

Светът на Гери: Приятели

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

снимка: “The One with Phoebe’s Dad”

Всички епизоди на “Приятели” за Коледа са забавни и емоционални. Аз ги обожавам и колкото и да ми липсва Чандлър, няма да мога да спра да гледам любимата си банда приятели, дори и когато знам на изуст почти всеки епизод.