Идва отново спорния празник Хелоуин, който е поредната тема, разделяща на две нашето общество. Независимо от мненията у нас, Хелоуин е вторият най-комерсиален празник след Коледа. И изпълнява една страхотна цел – забавлява децата. Освен това, генерира страхотни печалби от всички консуматори и подпомага икономиките на страните, в които се чества масово.

На мен това ми стига, за да го отбелязвам, най-вече семейния елемент.

Има много начини да си направите хубав Хелоуин в домашни условия със стари филми на ужасите и компания от добри приятели, с минимална украса или минимални елементи по облеклото, които да подсказват за какво сте се събрали.

Да съберете приятели с костюми, разбира се е класиката. Особено, ако познавате ентусиасти.

Светът на ГериНо ако да правите парти с костюми ви идва в повече, можете съвсем чил да си направите Хелоуин у дома с всички епизоди на Friends (“Приятели”)за празника. Всъщност епизода е само един, но кой по дяволите гледа само един епизод от Friends?!

Предвид загубата на Матю Пери, може би вече ще е по-трудно да гледаме любимия си сериал. За мен лично бе огромен шок и го чувствам толкова странно лично, че не знам как ще се върна към Friends. Когато научих новината сутринта нямаше как да сдържа емоциите си. Чандлър бе най-забавния герой. С него една епоха наистина си отиде.

The end of an era

Но и в негова памет трябва да си пуснем някой епизод, който обичаме. И тъй като Хелоуин е утре, епизода, с който да си направим една приятна вечер у дома е ясен. И няма как да спрете само с него.

Всички епизоди са страхотни. (*Гласът на Моника* I KNOW)

сезон 8, епизод 6 

“THE ONE WITH THE HALLOWEEN PARTY”

photo: IMDB

Моника и Чандлър организират парти за Хелоуин в апартамента си и там се случват много и интересни неща. Преди Фийби да се появи в костюм на Super Woman, се среща със сестра си Урсула и я кани на партито. Ерик (Шон Пен), който е годеник на Урсула пристига първи и long story short Фийби хлътва по него бързо. Междувременно Рейчъл е облечена като бременна жена, „която е похарчила много пари за рокля и иска да я носи, защото скоро няма да може да се побере в нея“, а Джоуи се появява облечен като Чандлър. Чандлър пък  носи розов костюм на зайче, който става бързо обект на шеги и закачки. И ако си мислите, че това е смешното, почакайте да дойде Рос. О, Рос! Той се появява като “Спудник”, неговият хибрид между пъпка на картоф и “Спутник”, първият изкуствен спътник на Земята на Съветския съюз. Както винаги, играта на думи имаше смисъл за Рос и само за Рос. Следват различни забавни интриги и недоразумения. Епизодът е Хелоуин фън!

Моят Хелоуин няма да бъде нито с домашно парти, нито пък ще ходя на някое от организираните по клубовете купони. Ще бъда в детски център със сина си, облечен като скелет. Защото Хелоуин е за децата. И не, не е нужно да отбелязват задушници, защото традиционните ни празници и всичките ни обичаи не са подходящи за деца.

Няма страшно – в сряда (1 ноември) е светъл празник, който ще се отбележи подобаващо от същите тия деца, които утре ще видим с костюми.