Нима е случайна на италианките славата, че са сред най-сексапилните жени на света? Никой не може да отрече това. Веднага превъртам в главата си София Лорен, Джина Лолобриджида, Клаудия Кардинале и Моника Белучи, разбира се. Нейните сочни устни и изпиващ поглед са първото доказателство. Тя винаги е била за мен еталон за женственост.

Моника Белучи не е просто прелъстителка, чийто име знаем заради безспорната ѝ красота. Започнала е като модел, но кариерата ѝ в киното е страхотна. Отдавна се е доказала като много повече от красива опаковка, дори на Копола, който е взима в неговия странен “Дракула”, но първоначално не я е искал в каста на филма.

Успехът за Белучи идва с един от най-жестоките и добри филми на европейското кино (за мен), който разказва по суров начин една история с наистина необратим край – “Необратимо”. И докато по онова време голяма част от гилдията са считали, че с кариерата на Белучи е свършено поради 10 минутната сцена с нейното изнасилване във филма, става точно обратното. Именно в този филм тя си партнира с Венсан Касел, с който и в живия живот вече са заедно по това време. Дори на премиерата на филма в Кан той е плакал на тази брутална сцена, защото да – толкова е истинска.

Необратимо

със сигурност е филма, с който да започнете Моника Белучи филмов маратон.

Не препоръчвам “Дракула”, колкото и да харесвам историята, защото Копола е направил своя експеримент просто защото е имал цялата свобода на света, но без особена художествена стойност по моето скромно мнение. А и ролята на Белучи не е уау.

Малена

Има ли някой на този свят, който не разбира защо Моника Белучи е идеална за тази роля?

Джузепе Торнаторе (аплодисменти) води зрителите в малко сицилианско градче през далечната 1941 г. Войната по никакъв начин не пречи на едно малко момче да се влюби в красива зряла жена, която вижда всеки ден – Малена. Тя е пленителната красавица и вдъхновение за всеки мъж за еротични фантазии, както и обект на завист за всички жени. Малена е омъжена, но след изчезването на съпруга й по време на войната всяка нейна поява в града се превръща в истински спектакъл. А всяко нейно движение провокира еротичните помисли на малкото момче.

Филмът е must watch без значение, че вече е стар (2000 г.), защото е чисто и просто шедьовър.

Няма нови филми, които препоръчвам с Моника Белучи, защото старите са това, което я направиха това, което е за мен.

Апартаментът

Това е лентата, от която започва всичко между Моника Белучи и Венсан Касел. Срещат се и се влюбват на снимачната площадка, макар че в началото не се харесват особено.

Филмът е по-стар от “Малена”, но също е задължителен за Белучи маратон. Разказва за мистериозните отношения между бивши гаджета, които обаче пресичат отново пътя си в неподходящ момент.

Колко ме обичаш?

Френска романтична комедия, в която Моника Белучи е проститутка, а в нея се влюбват двама мъже. Единият (Бернар Кампан) е беден парижки чиновник, чиято фикс-идея е да прекарва възможно повече време с жената, в която е безразсъдно влюбен – Белучи. Тя пък има съпруг (Жерар Депардийо), който е местния мафиот. В лентата има забавна поредица от събития, които променят живота и на двамата.

Родена на 30 септември през 1964 г. в Италия. В кариерата си има над 30 филма, с известните й романтични връзки са все с хора от бизнеса. Бяха страхотна двойка с бившия си съпруг, а едната им дъщеря – Дева вече превзема света на модата, а скоро и киното, предполагам. Вече има роли и вероятно ще видим нейното изкачване по стълбицата в киното до няколко години. 

Подкрепи блогосферата и свободните от реклами онлайн пространства:

 ЦЪК