Все пак, въпреки натоварения ми график и ремонта у дома (да, в ремонт сме през ноемрви) намерих време за Netflix и се постарах да наваксам. Започнах в началото на месеца, но едва сега вече мога да препоръчам няколко неща за гледане, с които да чилвате у дома във все по-студените дни и вечери.
Честно казано ми се иска да беше много по-чил гледането на всички тези интересни филми и сериали, но не беше особено. Заради ремонта си прецаках гърба на бар столовете в кухнята, където прекарвах по-голямата част от вечерите си у дома, след като Анди заспи. Едва ли на някого е нужен този съвет, ноооо – Netflix & chill е да се излежите на удобния си диван/легло, да имате пуканки, хрупки, бира, просеко, шоколад или каквото ви душа иска и да се потопите в тези истории, за които ще разкажа малко:

Netflix & chill

The mystery of Marilyn Monroe : the unheard tapes – след травмата от дългоочаквания уж биографичен филм за Мерилин Монро, бях изненадана да видя нов филм, и то документален толкова скоро в Netflix. Изгледах го една нощ, когато си кривих гърба, кръста и какво ли не на един стол и към края много ми се спеше, защото беше късно, но не можех да спра да гледам. Историята тук се съсредоточава върху живота и повече върху преждевременната смърт на иконата Монро и е разказана чрез архивни кадри и невиждани интервюта с приятели на звездата, както и множетсво записи с телефонни разговори. Във филма се разглеждат много факти и недоказани също wanna be факти покрай смъртта, връзката с президента и бащата на Монро. Адски интригуващ е и научих много за неща, на които не съм обръщала толкова внимание, като например старите слухове за това, че е комунистка, връзките с Куба, както и за нейната смърт. Още като бях дете си спомням някакво предаване за звезди, много кратко – в рамките на десетина минути, в което се казваше, че в сутринта на нейната смърт, когато е пристигнала линейката тя всъщност още е била жива, а не е била открита мъртва в дома си. Тогава това беше представено като един от многото слухове, но в този филм има показания, че не е слух, както и косвени доказателства за това. Препоръчвам горещо!
———————————————————————

Какво да гледаме в Netflix: Светът на ГериHustle –Адам Сандлър има много филми зад гърба си. Някои по-добри от други, но като цяло никога не съм му била фен. Има, обаче 2-3 роли, за които заслужава похвали и този определено е един от тях, според мен. Филмът дори е спряган за “Оскар”, пише LADbible. Само трейлъра, още в края на пролетта обещаваше един различен Адам Сандлър и ето, че го получихме. Сюжетът е доста добре пресъздаден в почти интимна линия на отношенията, преодоляването на личните демони, его, стемежа към успех. Баскетболните фенове ще се влюбят, сигурна съм, тъй като историята се върти около спорта. Освен отличителната роля на Сандлър, във филма ще видите още Куин Латифа, Хайди Гарднър и Бен Фостър. В случай, че ще наваксвате с него – няма да издавам повече, освен че трябва да се гледа и искрено се надявам Адам Сандлър да получи много награди за тази си роля.

---------------------------------------------------------------------

Светът на Гери: какво да гледамеWednesday – ок, гледах само три епизода, но само защото наистина нямам време. Много ми се иска да изгледам всички на един дъх, макар че сериал за семейство Адамс не ми се стори като “моето нещо” и затова отложих с премиерата. Все пак, Тим Бъртън събуди любопитството ми още с първия трейлър, както и с факта, че историята на добре познатото ни семейство Адамс в сериала е през гледната точка на младата им дъщеря – Уенсдей (Сряда). Джена Ортега, която играе ролята е меко казано най-добрия избор и определено мракът й отива! Моето първоначално недоверие се оказа неоснователно и сега съм на куката. Трябва да отбележа, че ролите на Мортиша (Катрин Зита-Джоунс) и Гомес (Луис Гузман) са също безкрайно точно дадени и се радвам, че най-накрая страшното готик семейство попадна в правилните готик ръце. Има мрак, мистерия, зловещи герои, тийн закачка, с която си спомням сериалите от моите тийн години, както и силата на жените, предадена през младата Уенсдей. Сюжетните линии са посветени по един нетрапчив начин на днешните тийнейджъри и реалността, в която те растат – отхвърлените деца, които намират своето място, женската независимост, съзряването, социалните медии и техния отпечатък, колектива и важността му и всичко това на фона на заплетена мистерия. Нямам търпение да гледам още!
———————————————————————
The Crown сезон 5 – Да, тук е! Изглежда мега обещаващ, но едва сега го започвам. Много ми харесва Елизабет Дебики – в ролята на принцеса Даяна, която поема персонажа от Ема Корин, която изигра младата версия на принцесата в предния сезон. Оливия Колман  също е отстъпила ролята си, което е жалко, но разбираемо. Този сезон ще бъде по-епичен и от предходния, защото засяга провалената връзка на Чарлз и Даяна, както и нейната смърт и още много интересни сюжетни линии, за които и аз нямам търпение!
———————————————————————
The good nurse – историята на медицинска сестра, която разкрива убийства на нейн колега. Вдъхновен е от истинската история и само като знаех кой участва, бях убедена, че ще гледам нещо феноменално с много претенции за “Оскар”, дълбоко изградени персонажи, спиращи дъха картини, но истината не беше такава. Джесика Частейн и Еди Редмейн,които са в главните роли, разбира се правят своите персонажи брилянтно, но от тези две имена, поне аз очаквах много повече. Не че те не се справят, по-скоро ми се струва, че не е развита добре сюжетната линия, както и динамиката се губи още в средата, когато в един момент дори ми стана трудно да продължа да гледам. Като гледате трейлъра очакванията се покачват, а и историята има потенциал да бъде доста по-добре представена. Можеше да е хит сред феновете на детективски истории, защото една една обикновена майка на две деца, която се бори с коварна болест, може да осуети порочните мисли на свой колега по-добре, отколкото самата полиция. В болница в наши дни. И честно казано мистерия си има поне до към средата, но после магията се разваля… Все пак, ако сте фенове на тези титани в киното – гледайте го!