Отново е вторник и отново имам много поводи да бъде хейт! За глупостите, които всякакви хора във всякакви моменти казват на сина ми – Анди.

Дори ще се абстрахирам от тотално каръшкия късмет, който ме следва неотлъчно от около 2-3 седмици и безобидните малки глупости в ежедневието, като това сама да си пиша имейли,мислейки, че върша някаква работа реално….

Този хейт вторник е посветен на всички глупости, които хората казват на сина ми. Той е на 4 години и въобще не го подминават всякакви закачки, съвети, игрички, радванки и не знам вече как да ги нарека. За мен са основно ГЛУПОСТИ.

Понякога възрастните изобщо не придаваме значение на думите, които казваме на децата и точно така допускаме огромна грешка.

ХЕЙТ за всички глупости, които казват на сина ми

Още повече тази грешка е с добри намерения – да кажеш нещо закачливо, пък било то и тотално дебилно като: 

Още си малък, не разбираш – в случая с Анди, който сега става по-самостоятелен си е обида. А и никое дете не бива да бъде квалифицирано така, само защото възрастните са неспособни да им обяснят нещо.

Слушай, слушай да няма шамари после. – Анди с шамари не се възпитава, поради простата причина, че насилието на работи и не бих му причинила подобни унижения, травми и страхове и т.н. А да му каже някой друг такова нещо е меко казано нагло, невъзпитано и говори само за това как възприемат света (ограничено бих казала).

А кой слушаш повече – мама или тати – дебилизъм на високо ниво е това. Какво точно очаквате като отговор ми е много интересно…

Ти нали не си лошо дете – квалификациите “добро” и “лошо” дете ме влудяват. Лоши деца няма, а само такива, които се държат лошо понякога.

Ама ти нали не си бебе вече – това е страшно дразнещо и Анди много се обижда, ако му кажат, че е малък и бебе. В такава възраст е ,в която става все по-самостоятелен и се чувства пораснал, както вече обясних.

Мама ще ти купи – разни хора – познати и непознати да казват това на Андрей е доста грешно, защото се стараем много да не го възпитаваме в абсолютно консуматорство, камо ли когато е сърдит да му оправим настроението с покупки.

Това е за момичета – реве ми се! Още в старата детска градина на Анди успяха да го убедят, че лилавото е цвят за момичета. Ние не го учим така, обаче. Няма такива за момчета и момичета. Има само това, което ти харесва и не. И изобщо не ми пука дали е розово, зелено, бяло или сиво. Всичко, което е интересно за сина ми и иска да си играе с него му го давам и продължавам да му обяснявам, че няма такива “за момчета” или “за момичета”. Децата не се делят по принцип. Правят го, когато ние ги научим на тия глупости.

Расте ли п*шката –  Айролвам! Мога да убия някого, без това дори да е насочено към моето дете.

 

Колкото и да ми се искаше да събера повече, просто не ги помня!

Но хейта го помня. Остава едно неприятно чувство на непълноценност и силно раздразнение у всеки родител.

Децата са различни, точно като нас. Те са индивиди, растат и учат и е наша отговорност да не им говорим глупости, а да ги подкрепяме по пътя на растежа.

ХЕЙТ за всички глупости, които казват на сина ми и моля ви, спрете да се “радвате” така на децата.

Както е казал някой много по-мъдър – всички знаят как се отглеждат деца с изключение на тези, които ги имат.