След по-малко от месец ще се проведе Куртово Конаре фест! Събитието, което горещо препоръчвам да посетим всички и с което да прегърнем идването на есента.

Преди да разкажа повече за фестивала на чушката, домата, традиционните храни и занаяти, ще вметна как Куртово Конаре попадна в моето (иначе безумно градско) полезрение. След един месец у дома, прекаран в интервюта за работа, имах щастието и късмета кораба майка да си ме прибере. Това означава, че не просто си намерих работа, а се върнах в гражданския сектор, който отдавна открадна сърцето ми и даде смисъл на професионалното ми развитие. Фондация BCause е новата ми мотивация да продължавам да се трудя за едно по-добро утре за всички нас, като подкрепя много и различни каузи. Управлявайки “Платформата.бг” – дарителска платформа, на която се набират средства, фондацията достига до всеки град и село, всяка добра кауза и множество начини да бъдем добри.

Куртово Конаре фест има нужда от още средства, за да се осъществи това страхотно събитие, за което си запазете датите 9, 10 и 11 септември.За реализацията на събитието са необходими 15 000 лв. До момента осигурени са 11 650 лв. от партньорите и донори на Народно Читалище “Любен Каравелов – 1897”. Сумата, която не им достига сега е 3250 лв. Средствата от  кампанията им на дарителската платформа ще бъдат използвани за хонорари на артистите, техните нощувки и храна, както и за материали за събитието.

Изключително важно е да продължава да се случва Куртово Конаре фест, защото подкрепя местния поминък и допринася за постигането на икономически, екологични , социални и образователни цели на местно ниво. Защото е културен продукт за и на хората от общността в региона и на многобройните гости, които могат да се докоснат до автентично сортово разнообразие, добра храна и философията на слоу фуд. Не само това, но и програмата предлага достатъчно привлекателни уъркшопи, занимания за деца, музика на живо и възможности да си купим вкусни продукти, божествена лютеница, дори лекции.

Не забравяйте, че официалния аромат на септември е този на печените чушки, а къде по-добре да си потопим в духа на идващата есен от Куртово Конаре фест…

Ще ни посрещнат Фолтин /Северна Македония/, Таралеща, Kottarashky, МуФта, KsaNa, фолклорни танци, изложби, и както казах работилници и какво ли още не!

Кампанията за набиране на средства ще намерите тук:

https://platformata.bg/bg/kauzi/1716:kurtovo-konare-fest/details/campaign.html

А в село Куртово Конаре, община Стамболийски ще намерите автентичността на българския дух, изкуство и творчество за всички поколения. Бъдете там, излезте от градския балон и се вдъхновете за още. Защото когато заедно заставаме зад една добра кауза, тогава ще можем да превърнем всяко село в притегателна сила на изкуството под различна форма, да възродим читалищната дейност и да запазим традициите си като си предаваме огъня напред.