Много се вълнувам да споделя за един познат местен, любим на много моден бранд -Ma Chérie!

Това е онова ателие, сгушено в една пряка в центъра на столицата като музикална кутия за бижута, която крие в себе си много повече, отколкото можеш да си представиш.

Аз съм казвала неведнъж, че дрехите са много повече от нещо, което носиш върху себе си, както и че за мен е важно с тях да подкрепям местните брандове и да опазвам природата. С други думи, гардероба ми събира двете страстни крайности – дрехи по поръчка и дрехи втора употреба.

Преди да преминем към скромното ми интервю с Ева (шареното момиче от снимките във ФБ), ще споделя, че в Ma Chérie откривам наистина всичко, което търся във всяка дреха – отношението към материята, външния вид, удобството, модата, класически похвати, красивите детайли и красотата на простотата.

Запознайте се с феята от ателието, за да разберете защо е важно да знаем какво си купуваме. И разгледайте моите Ma Chérie находки надолу:

Представи се

Здравейте! Аз съм Ева ,и най-точната дума за мен е антиконфоримст. Т.е. колкото повече чувам,че нещо не може да стане,толкова повече решавам ,че е обратното. И обикновено ми се получава добре:) ОБИЧАМ РАБОТАТА СИ ♥️

Как се роди идеята за Ma Chérie?

Идеята за Ma Chérie се е родила много преди мен,още от баба ми,която е шиела дрехите на семейството си. Тя е предала любовта към естествените материи и отношението към красивите дрехи и елементи в майка ми,а тя на свой ред го предаде на мен. Години наред шиехме и плетяхме само за нас,но интересът към нашите творения беше постоянен и съвсем естествено се появи нашето местенце,където аз се занимавам с дрехите,а майка ми с плетивата. И така ,неусетно,Ma Chérie скоро ще стане на 10 години!

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме най-вече природата. Тя е като учебник за комбиниране на цветове и форми ,и като цяло за красота и естетика. Ако имаш очи да виждаш това,което тя ти предлага,нямаш нужда от нищо повече 🙂

Откъде черпиш идеи за моделите?

Ума ми е препълнен с идеи за дрехи,всекидневно! Преди си записвах част от тях,но разбрах,че това не върши работа. В момента,най-често някоя идея е толкова добре оформена,че просто спирам да правя каквото правя и я реализирам.

Какво според теб е задължително да има всяка дама в гардероба си?Ma Chérie в Светът на Гери

В този живот няма нищо задължително:) Облеклото на жената е отражение на вътрешният и свят. И все пак,когато носим рокли и поли,засилваме женската си енергия,а когато носим повече панталони,точно обратното,я заключваме. Моят съвет е да не се изпада в крайности,а да носи от всичко,просто да се редуват,за да се поддържа добър баланс. Защото живеем във време,в което се справяме с по-различен и понякога труден ритъм на живот .

Вярваш ли, че красотата ще спаси света?

Разбира се,че вярвам! И все пак,имам предвид красотата във всичките и аспекти,освен в облеклото,и красотата в отношението към себе си и другите около нас, във възпитаването на децата ни,във всекидневното общуване,хранене.. Защото когато правим съзнателен избор за красотата,живота е в много по-светли и топли цветове.

И преди да препоръчам горещо с две ръце и два крака да посетите Ma Chérie, ще обърна внимание на усмивчиците в отговорите на Ева, за които съм убедена, че ги е имало на лицето й , обяснявайки колко си обича работата.

Личи си във всяко конче и зашито копче колко много любов е дала.

Ma Chérie! в Светът на Гери и модата

Когато си купуваме дрехи от хора, които ги правят специално за нас, с висококачествени материали и оставят частица от сърцето си, купуваме справедлива мода и подкрепяме местните автори. Без тях бихме били еднакво облечени от масмодата клонинги, без добавената стойност – любов.

 

Светът на Гери и модните находки