Една жена е цяла вселена. Тя е много повече от това, което виждаш. И много повече от една външност.

Дори повече от професионалните и интелектуалните си качества. Всяка жена играе различни роли през живота си. За всяка една важи неоспоримата истина е, че всичко преживяно е сложило отпечатък върху нея. Това е печата за качество на мъдростта.

Една жена – Гери

Да, това съм аз. Аз съм Гери, но не за всички, които ме познават. А за всички, които не ме – Гергана Павлова. Някога бях Пенчева по фамилия.

За приятелите си, а и не само, често съм Гера, Джери, Гуги, па-па и всякакви други сладки и не толкова сладки обръщения.За сина ми аз съм просто “мама”, а откакто знае как се казвам, съм “мама Гери”.

My point? Както се пее в онази култова песен на Мередит Брукс:

I’m a bitch
I’m a lover
I’m a child
I’m a mother
I’m a sinner
I’m a saint
And I do not feel ashamed
I’m your hell
I’m your dream
I’m nothing in between

Аз си падам кучка понякога, макар и рядко. Все още съм дете на родителите си. Все още се радвам като дете на първия сняг, на Коледа, на първите слънчеви лъчи. Като дете си драскам в тефтерите си, закачам се с приятелите си.

Като майка съм колкото мога мила, добра, грижовна и всеотдайна. И тревожна.

Грешница със сигурност, светица едва ли – ако вярвах в нещо религиозно изобщо. А за следващия ред трябва да призная, че ме е срам. Често от различни постъпки,макар че срама е толкова излишно чувство…

Определено мога да бъда нечий ад. Аз съм ужасно взискателно в отношенията си и винаги съм очаквала реципрочност, та и отгоре.

Мога да съм и мечта, да съм музата. Мога да съм онази, която се появява в сънищата. Мистична и привлекателна, способна на всичко, което всеки мъж би ми преписал.

И нищо между тях. Това е истината, защото една жена има много имена и независимо каква е тя за някой, за друг може да бъде различна и ще.

Това не означава, че не е истинска. Означава, че това можеш да предизвикаш у нея. Една жена има много имена, роли, маски и всички те я правят специална. По-добре всички да ги приемаме като част от нас и да си знаем имената.

Една жена има своите битки и е преживяла различни неща, но не всяка все още живее в тях. Всяка, обаче, си ги пази и ги вади като от тесте карти в отговор на твоята ръка.

Дори и да ти изглежда една жена като някоя, която си познавал. Не е. Само носи белезите, които искаш да намериш у нея.

Аз се радвам на всичките си имена и роли. Всяка ми дава свобода по свой начин и  с всяка мога да разгърна потенциала си да бъда такава, каквато искам. Никой не ми е обещавал, че ще ми е леко като майка, дъщеря, съпруга, приятелка, гадже, колега или каквото и да е. И аз отдавна спрях да търся лесното в ролите си.

Просто се старая да трупам нови, да пазя старите и да се наслаждавам на приключението.

Най-новото ми име е “Геринополис” ЕООД. Това е моята фирма, която с много мъки (заради липсата на време) успях да регистрирам и с която да помагам на предимно малки бизнеси да развиват социалните си мрежи. Така чееее обадете ми се, ако искате да се запознаете с Гери от “Геринополис”. Чух, че е пич 🙂