Хейт за дезинформацията. Пропагандата на нашето модерно онлайн време, която създава информационната война, която започваме на няколко години и дори през няколко месеца само.
„Първата жертва на войната е истината.“
Често си намираме нова тема за настройване на хората в обществото едни срещу други като Истанбулската конвенция, правата на децата, джендър караконджулите (които до ден днешен тръпнат за кръвчицата на нашите деца, надявам се разбирате този сарказъм), войната в Украйна.

Хейт за войната и за путкин!

Хейт за информационната война, която се шири по нашите ширини и продължаваме да се разделяме най-много в момента, в който трябва да се обединим най-много.

Информация като оръжие за разединение – това е информационната война, която водим в социалните мрежи, но тя не остава в мрежата, за съжаление. Тя организира хората, всява паника и страх и те се бият за олио.
Трябва да се подготвим, че всяка седмица ще се появява проблем, който да внася омраза, страхове, нестабилност. Хейт за това, но към момента нямаме друга реалност.
Войната в Украйна ни разказа играта.
Русофили и русофоби се показаха на секундата. Започнаха спекулации, теории на конспирацията и информационната война бе на ход в същия час, в който хората на Украйна се събудиха под звуците на сирените в онази ужасна четвъртък сутрин.
Мъчно ми е, че толкова много хора се манипулират толкова лесно, но и ми е мъчно за онези, които го подклаждат като им се подиграват. Война на мнения, коментари, реакции във ФБ.
Първо беше темата за самата война и кой е крив и кой прав – все едно има как да се оправдае престъплението на путкин. После бежанците и 40-те лева, които българите смятат, че някак губят от джоба си и ги дават на някакви непознати хора.
Чернобил и възбуждането на старите страхове. Бензиностанциите, олиото. Битката за олио имаше жертви и дори това, обаче няма да спре народа да се презапасява като дойде другия измислен проблем.
Ако някой чете този текст, това е за вас: не участвайте в това. Писанията в социалните мрежи са пропаганда, за да накарат хората да се мразят. Това е целта, наистина и ако подлагате на малко повече съмнения всичко, което виждате в Интернет, ще се научите да различавате добре измислените профили, платените тролове и удобните идиоти, както ги нарича моя колега Жорката (който е феноменален копирайтър по негови думи; поздрави на Жорката).
Един измислен профил го умножете по 5 000 профила, които коментират постоянно, с подкрепата на истински заблудените. Това е ясна цел, добре платена и организирана. Създава се информационна среда, която формира точно определени гледни точки към даден проблем и мотивира конкретни действия.
Това се прави от хора, които имат опит и е добре познат подход, базиран изцяло на познаването на човешката психика.
Хейт за информационната война и за пропагандата!
Желая на себе си да не се поддавам, да съм заобиколена от хора със здрави нерви и да мога да помогна на всеки, попаднал в капана на дезинформацията.
Както е казал Чърчил:
“Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има шанс да си обуе гащите.”