Наближава най-стоплящия душата празник, независимо от температурите навън – Коледа! Всеки има нужда от нови идеи за подарък, а защо те да не бъдат в подкрепа на смислени каузи… Знаете, че съм силно свързана с една кауза и имам богат опит в НПО сектора, та няма как да не споделя за няколко лъча светлина, които заслужават да бъдат подкрепени!

Събрах само 6 идеи за подарък с кауза, но знам, че има още много инициативи, които предлагат страхотни неща за Коледа и чрез тях можем да зарадваме близък и да ударим едно рамо на ония смели човеци, които смело променят реалността ни към по-добро.

Коледа е чудесно време да повярваме,че имаме силата да променяме света заедно!

6 идеи за подарък с кауза, любов и смисъл

ОЛЕ МАЛЕ

Сайтът, който е в помощ на майките на деца с увреждания и работната им независимост. От ръцете на прекрасните майки излизат чудни хендмейд нещица, а всяка Коледа имат голям каталог с красоти, с който да направите подарък на всеки свой близък. Заслужава си!

 

Plet

Това са бабите, които получават допълнително смислено начинание, с което да осмислят повече дните си, както и допълнителен доход в помощ на ниската си пенсия. Търсите ли висококачествено плетиво, ръчно изработено при най-добри условия на труд – това е Plet.  С тях става топло на душата!

 

Истински мед – Осинови кошер

“Истински мед” е в помощ на българските пчелари, за да реализират продукцията си на справедлива цена с гарантиран произход. Не само това, част от мисията им е да спрат ужасната тенденция на измиране на Светът на Гери и Осинови кошерпчелите у нас, защото знаят, че са най-ценните същества на планетата! бззззз Осиновяването на кошер е символичен акт, с който подкрепяте каузата, като получавате месечен абонамент с бурканчета от златистия еликсир, сертификат за осиновяването, както и можете да посетите “вашия” кошер лично и да се запознаете отблизо със страхотните хора, които стоят зад тази инициатива.

 

Ellie After – кукли-герои

За мен това име е познато откакто работих във фондация “За Нашите Деца”. Във всяка коледна кампания се включваше тази невероятна дама, която твори с кауза кукли, куклен театър и сега кукли – герои.

Всички са ръчно-изработени в кутия, подходяща за оцветяване. Това е чудна идея за подарък за дете. Със закупуването на тези красиви кукли директно подкрепяте една от две организации – избора е във вашите ръце.

 

АПЕКС България

Още една идея за подарък за Коледа за малките – “Приключенията на Пити на Антарктида“. С тази книжка ще ударите едно рамо на образователната кауза на Асоциацията на младите полярни изследователи. Сигурна съм, че не са много познати на всеки, а наистина заслужават да бъдат. Чрез вашата помощ (с покупката на всяка книга) давате възможност на младите учени от българските експедиции до Антарктида да достигнат със своите лекции до повече училища в България. Те запознават децата с магията на Ледения континент и им предават знанията си за опазването на околната среда.

 

Календар с кауза за новата 2022

Една от моите 6 идеи за подарък с кауза е вероятно голямо клише. но нека си признаем, че всички имаме по един календар у дома и в офиса. А по това време на годината можете да закупите няколко, които да послужат като допълнение към подаръците ви за всички, които обичате и така да подкрепите повече от една кауза!

Animal Rescue Sofia 

Фондация “Дивите Животни”

Фондация “Нашите недоносени деца”

И не забравяйте, че най-добрия подарък за Коледа сте вие за вашите близки, точно както те са за вас!