Дъждовните есенни дни са нашия шанс за жадуваната почивка у дома. Есенни уикенди за хюга!

Сгушена под пухкаво одеяло, с домашно проготвен чипс и филм, мога да прекарам и два дни в леглото. Е, не винаги имам този шанс, но уикенда ми беше наистина наситен на филтър есен у дома. Дъждът, който не спираше да танцува по прозорците улесни бързото ми мислене какво да правя…

Животът е прекалено кратък и крехък, за да пропиляваме времето си, затова освен релакс, когато е студено навън, можем и да се обогатим вкъщи, да направим комфортно си местенце по-уютно и да изкараме топлите си любими пуловери.

И точно като есенните цветове, толкова стоплящи са и напитките на тази романтична меланхолия. Посветете следващия си есенен уикенд и на тях: греяното вино, лате с вкус на тиква и канела и чай! НО! Първо – първото (черно) кафе в леглото, което ще изпиете по пижама, завити до кръста със сънена усмивка и поглед към замъгления прозорец. За мен това е задължителен сутрешен ритуал и моето специално време, което дава тласък на деня.

Всеки има нужда от време за себе си, преди задачите му да го ударят с цялата си тежест…

Хюгата за есенни дни продължава с най-важната премяна – гардероба! Не можете да си представите какво удоволствие е да подредиш топлите си, удобни и стилни дрехи, докато навън не спира да е мрачно, дъждовно и студено, да не кажа, че си е истински гардеробен оргазъм. Всеки пуловер, рокля с дълъг ръкав, мека пола, сиви панталони, дебели чорапи и всеки шал сякаш без да искат пресъздават цветовете, които виждаме в парка през октомври. Чувството за уют и комфорт, като този, който носят и дрехите, е стоплящо отвътре. Не пренебрегвайте моментите, когато имате тази положителна емоция, независимо какво ви кара да я изпитате, защото така ще отключите настроението на деня си. 

Есенни уикенди

Хюга: уютът на ГериИзкушенията, които заслужаваме са още по-сладки в така описаната горе външна обстановка и тази другата, която си създаваме у дома. Да започнем със закуската, която задължително да хапнете в леглото. Да си вдигнете “масата” по пижама, боси по плочките в по-студената кухня и бързо да се пъхнете под завивките отново, докато търсите с какво да продължите деня си.

Е, освен да подредите гардероба си, може да се отдадете на истинско отпускане с книга или добър стар филм с чаша горещ чай. Разгледайте старите си снимки – онези в албумите. Бъдете благодарни за тези мигове и скоро ще се радвате на всеки дъждовен ден…

Намерете малко щастие и в домашните задачи – слушайте музика, докато зареждате съдомиялната и си приготвяте обяд. Аз обожавам филмова музика и намирам страхотно спокойствие в нея. Не само това, но и това е като нова музика, когато я слушаш по-рядко, защото вече няма къде да чуеш случайно Франк Синатра или Ела Фицджералд…

И не пропускайте да се отдадете на новите сериали в HBO – “Сцени от един семеен живот” е абсолютно фантастичен сериал, който сега можете да гледате! След книгата, готвенето, дългото пиене на кафе в леглото, подреждането на гардероба, помислете какво ще правите вечерта, в случай, че сте си направили истински уют вкъщи и нямате планове за излизане.

Сериалите са добра идея, защото есенните уикенди също продължават два дни. Оставете се на усещането, че времето сякаш спира за вас и се възползвайте от тази сладка кражба на време.

Дори си оставете хобитата настрана, оставете малко и социалните мрежи и изживейте дъждовните си дни!

 

За всички хюга ентусиасти, препоръчвам ви “уютът на Гери” стартпак:
ароматен плодов чай, мед и пръчки канела
малки ароматни свещи; топли пантофи за вкъщи;топло, меко одеяло
черен шоколад и чипс, хубаво вино, пуканки с карамел
любим мек пуловер; много малки възглавнички; малки светлини из целия дом
снимки в рамки на любими хора; книги; голяма плюшена мечка за гуш