Хубавото вино си е истинска находка и изобщо не трябва да е скъпо! Да, има много хубави напитки, които оправдават високата си цена, но все пак не тя е определяща за добрия вкус.

Аз не съм разбирач на вино, но успявам да си нацеля добър сок от грозде (и не само), който се продава в бутилки с корк и реших, че е време да споделя своите ТОП 3 находки.

Тази винена селекция за аматьори е подходяща за всеки любител като мен и няма да изпразни джобовете ви!

А и с нежната прегръдка на есента, съвсем естествено оставям бирите настрана и се притягам към хубавото вино и топлите чайчета.

И започвам с най-най-най-предпочитаното от мен вино, за което бих отказала всяка бутилка Moët , а именно Трастена малина и мерло! ОБОЖАВАМ ГО! Едва ли има някой, който не знае този български бранд…

Открих виното Трастена в края на 2017 година, а през 2018 забременях, така че не успях много да му се насладя. По това време и не се предлагаше по кой знае колко магазини. Изпих с особено удоволствие, да не кажа в пълен екстаз първата си бутилка след раждането. Е, разбира се тогава изпих 1-2 чаши в период от 1-2 вечери, но беше истински винен оргазъм. Откакто спрях да кърмя и можех да си позволявам да пия алкохол, не пропускам по една бутилка Трастена заредена вкъщи. Малина и мерло е наистина най-доброто и от двете – 50% вино от био малини и 50% хубаво българско мерло. Отива си страхотно с меки сирена, твърди също, плодове, ядки, прошуто и подобни мезета и шоколад. Отива си най-много с компания в дългите студени вечери, както и с мекото одеяло с HBO.

*Може да се намери на цена 16-17 лв

 

находките на ГериСледващата находка от моята скромна селекция е био вино Розе Букет & Мавруд 2019 Едоардо Миролио! Има невероятен плодов аромат с акцент ягода, роза и точните подправки. Много е свежо и има някаква хармония в бутилката. Препоръчвам го с две ръце, особено за хората, които предпочитат розе. Аз съм фен на розето, по-малко на бялото и червеното вино. За мен розето е перфектния баланс, особено когато имаш хубаво вино. Отива си с всяка лека вечеря или обяд, морски деликатеси (макар че изпратихме лятото) и обичайните заподозрени – сирена и шоколад!

Това вино също е българско, от село Еленово, което е много близо до Нова Загора.

*Може да се намери на цена 10-12 лв

 

Находките на Гери : хубаво розеИ още едно розе, което плени сърцето ми – Мон Ами Розе (2019) Конопане! Ухае безбожно невероятно на малини и ягоди! Също е много свежо, с приятни нотки на подправки като бял пипер и лек послевкус на праскови. Експлозия от вкусове, която е балансирана идеално. Отново от добра българска изба в село Могилово, което пък е близо до Стара Загора.

Отива на есента, заради равновесието във вкуса и ароматите си, разбира се с добра компания.

*Може да се намери на цена14-15 лв

 

Преди да е дошло времето на моя любим гльог, който всеки трябва да опита да си направи у дома, насладете се на хубавото вино, което носи нотки лято, малко есен и много удоволствие.

“Животът е твърде кратък, за да пием лошо вино.”

Изберете хубавото вино (до 20 лв) и подкрепете българските изби. По нищо не отстъпват на другите!