Краят на лятото дойде рязко, сякаш никой не беше готов да го изпрати с последните дни на август. Септември, обаче е най-доброто време, следващия го октомври също предлага от същото – пъстрата и уютна есен, но преди да се настани удобно тя, е прехода…. Лятно-есенната сладка меланхолия, която изпълваме с най-добрите спомени от току-що тръгналото си лято с жаркото си слънце, избледняващ тен и дълги ръкави.

Септември нахлу с няколко находки и разбира се, със своите градски събития, които са туптящото сърце на София! И малко преди да сменим чашите с коктейли с тези за чай или гльог, ще се насладим на всяка минута навън, на всяка изсвирена нота, на всеки базар, изложба и приятелска компания по парковете. Защото тези събития са най-сладки наистина. Те са онова, с което всячески се опитваме да запазим всяка останала малка като песъчинка частица лято, преди да се отдадем на прохладната прегръдка на красивата есен.

Находки и събития: септември се обажда!

Жените наистина плачатна сцената на SOFIA SUMMER FEST на 15 септември ще гледаме този обещаващ български филм! Това беше и “нашия” филм на фестивала в Кан, и не само това, но и Мария Бакалова участва в лентата на Мина Милева и Весела Казакова. Сюжетът разказва за пет жени от едно средностатистическо българско семейство, които се опитват да отстояват себе си в страна, раздирана от хомофобия и предразсъдъци. Познато,а?

Нямам търпение да го гледам, наистина! Само по трейлъра съм сигурна, че ще се влюбя в героинята на Бакалова!

Алея на книгата в София вече започна! До 12 септември по Витоша, та чак до и пред НДК ни чакат книгите! Хиляди заглавия, готови да ги заведете у дома и да изживеете своите лични моменти с тях. Над 40 издателства участват в изложението и е страхотна възможност не само да си заредите нощните шкафчета с книги, но и да направите най-добрия подарък за свой близък.

LAST HOPE alive @ Fabrika126 OPEN AIR – не съм голям хардкор фен, но този концерт, както и всеки на Lаst Hope си заслужава! Преживяването е неповторимо и не знам как планират концертите, но винаги във време, в което всички масово имаме нужда да разпуснем, а там…О там се разпуска качествено! Това е хардкор терапия, след която живота става по-лек. Не пропускайте този петък (10 септември)!

Mish Mash Fest – Autumn is coming – за никъде не сме без Миш Маш феста в София! На 11 и 12 септември или този уикенд на площад “Славейков” ще ни чакат творенията на десетки автори. Време е за находки за есента – там ще има много.

SOFIA RAP FEST ще се състои на 18 септември и ако си падате по хубавия рап, то трябва да го слушате на живо! Очакват ни голям арсенал от артисти, богата мърч зона, DJ-ing, breakdance, графити, татуси, добра храна, напитки, и всичко онова, което трябва да има един фест. Не искам да съм лош предсказател, но няма да се учудя това да е сред последните събития, които ще можем да посетим по-свободно, затова дори и да не сте много навътре в хип-хоп културата, хвърлете едно око, една ръка-вълна (всеки го може от брейка от 2000 година) и се отдайте на момента.

Maimunarnika Beer Fest – О, йес! От 23 дооо 30 септември, та да няма никой оправдание да пропусне това свято събитие, Маймунарника ще се превърне в дом на биричката! В парка, музика, с приятели и другите ни приятели – яките бири! Как по-добре може да завърши септември?

Сигурна съм, че има още яки събития, които ще допълнят календара ни, защото София е такава – голяма и щедра!

Септември се обади, за да сподели не само за евентите си, а и за една-две-три градски находки, които направиха някои сиви делници в по-добри денонощия.

находка място за храненеHungry Dog за мен е нова кулинарна находка в “уличната храна”. Съвсем случайно попаднах в заведението, макар че минавам редовно именно от там – ул. “Алабин” 35. В първия работен ден на тази къса седмица ми се наложи дълго време да вися на една опашка в близост и вече беше време за обяд, та реших да пробвам хот-дога наблизо. По принцип съм заклет фен на бургерите и като такъв имам особено тихо негативно отношение към хот-дога, но поддадох. И не съжалявам! Пробвах веджи (Veggie dog), който беше супер вкусен и честно казано не го очаквах. Не само това, но и момчето, което ми го приготви се постара да го направи така че да не се направя на прасенце, докато го хапвам if you know what I mean… И не само, че хапнах вкусно, вкусно, ами и бях таргетирана със събитие. Пробвайте ги – няма да съжалявате!

Дицата септември се обажда!Друга находка, която се появи по-рано, но през септември ще й се насладя повече са уроците по барабани на Анди при Дицата! Dizzy Grooves / Работилницата на Дицата е не само място, на което да заведете детето си да се учи да свири на барабани, не. Това е място, в което веднага се усеща абсолютно уникалния дух на Деян, който сякаш е в хармония със света и всичко в него. Ще се радвате просто да го познавате.

Рядко срещам толкова прекрасни хора, в които съм убедена от първата ни среща, че са такива прекрасници. Щастлива съм, че се зае с Анди, който е най-малкия му възпитаник и не малко предизвикателство и съм безкрайно благодарна на Неди, който ми го препоръча! Находка си е да срещаш такива души!

Други находки, които само за няколко дни през септември ме спечелиха са всички невероятни дрехи, особено по поръчка в Ma Chérie – онова скрито модно бижу на ул. “Тунджа”, както и чудотворните So Simple – Натурална грижа за кожата, които може да откриете онлайн:  https://sosimplecosmetics.eu/

И съвсем скоро ще ви споделя още от находките си втора употреба – моите дрехи са или такива, или хендмейд, къстъм и т.н. Сигурно запълвам някакви душевни дупки с тях, не знам. Но си ги обичам и за мен са много повече от просто дрехи – те са себеизразяване или както казва един приятел “Нямаш случайни дрехи май” 🙂 Ми, нямам!