или това, което остава до края…

София през август е прекрасна! И ако по някаква причина до края на месеца ще бъдете в града, като мен, ето няколко неща, които да правим в оставащите горещи августовски дни и нощи.

Витоша

В София през август дори и да мислите, че няма какво да се прави – имаме си Витоша!

Единствената куполообразна планина в България, бижуто на София, което винаги има какво да предложи – себе си с дълбока доза свеж дъх. И нямам предвид само уикендите…О, не!

На Витоша можете да сте планина офис – като хоум офис, ама вместо по пижама ще сте по къси панталонки и на чист въздух. Препоръчвам хижа “Септември” за тази цел.

Витоша

Можете, разбира се, да пиете бирички след работа на Копитото, да се разхождате из гората и да се наслаждавате на светлините на града от птичи поглед.

София през август предлага много събития, които винаги са били част от неустоимия чар на града ни и важна “лего част” от градския конструктор, който накратко наричаме ГРАДСКА КУЛТУРА.

Събитията

Sofia Summer Fest!

Освен, че феста има богата и пъстра програма, мисля, че в края на август BURNING MAN: ИЗКУСТВО ВЪРХУ ОГЪН ще бъде една невероятна кино вечер, посветена на един филм, заснет веднага след внезапната кончина на легендарния основател на фестивала “Пламтящият човек”, който се организира в САЩ.

WICKEDA live at Maimunarnika

София през август ще се тресе от танци, защото Уикеда така правят по концерти. За две десетилетия на сцена нямат нито един слаб лайф! Ми, нямат! В четвъртък, 26. 08.2021 се пригответе за купон в най-якото място в най-якия парк и то с вход СВОБОДЕН!

А на другия ден – ДОБЪР ВЕЧЕР в ЛЕТНИ НОЩИ” vol. 6 в Маймунарника | 27 August

Мястото е същото, защото…прочети горните редове, но изпълнителите са добрия беге рап и момчетата дето обичат на преспи, познати още като The Top Stoppers & Ogi 23. Вървят с DJ Set: Emil Prize!

Лятното разпускане е гарантирано! Купувайте си билети и до “Наздраве”-то в Маймунарника!

 

Събития има още много, но знам, че умело работите с Фейсбук и не е нужно да ви промотирам ВСИЧКО, което ще се случи в София до края на месеца, затова ще ви кажа на две-три какво още не е за изпускане и как да си уплътните времето по най-добрия начин:

В София през август

  • Handmade базар! Feeling Crafty? Стартът е на 28 август – събота от 11ч. до 22ч., а финалът ще е на 29 август – неделя. В градината на Once Upon a Time Biblioteka ни очакват талантите, познати като сръчковците, които се разхождат сред нас, както и коктейли, музика и танци.
  • Книги! – Онези неща от нощните шкафчета, които можем да четем навън. В София има страхотни паркове за тази цел. Вземете си книгата и беж към парка. Може да срещнете и други четящи там, а те дори може и да го правят в хамак (не онова). Отдайте се на разходки и четене, докато навън е все още приятно и свободно!
  • Вечеряйте със себе си, пийте хубаво вино и излезте на среща с града!  Градът е празен – и да, и не толкова. Възползвайте се и в двата случая! В София има толкова много невероятни места, които предлагат отлична кухня и обслужване, страхотна атмосфера… И да няма с кой да споделите вечерта си, споделете я със София! Насладете й се. На всичките ресторанти, тесни улици, красиви графити, младежи на големи групи, които ще ви напомнят за вашите 20. Изберете по-скъпото вино – заслужавате го!