Неди е един от най-милите човеци, крачещи по тези земи. Ще го познаете по буйната коса и широката усмивка. Неди е и един от най-добрите барабанисти, които съм гледала на живо! Винаги се впечатлявам колко е добър и колко е млад! Много се радвам, че мога да разкажа (дори и малко) за него и пътя му в музиката.

 

Неди и барабаните

1.Спомняш ли си как се запознахме?

Спомням си, че сме се запознавали преди няколко години, мисля че на благотворителен концерт, ама може и да се лъжа.

 2.Как започна да се занимаваш с музика и кои изпълнители ти повлияха, за да поемеш по този път? И защо барабани? 

Първият ми досег с музикален инструмент беше, когато бях на 5 годинки. Свирих народна музика и това продължи 7 години, като след това минах на барабани. Спомням си, че първата ми мисъл за свирене на барабани мина докато слушах The Offspring.

Избрах барабаните, защото като бяхме малки, с брат ми си говорехме как някой ден ще си направим банда – той ще е китарист, а аз казвах, че ще свиря на барабани.

3.Кое е по-трудно: да станеш добър барабанист или да си намериш добра група? 

И двете неща си имат своите трудности. За да си добър инструменталист трябва да отделяш стабилно време самостоятелно да се развиваш, докато добрата банда е свързана и с късмет – да се надушите правилните хора 🙂

4.Кое е най-опасното ти преживяване на сцената? 

Най-опасните моменти са ми били на път по турнета. Случвало се е няколко пъти да се разминаваме на милиметри от тежка ситуация на пътя.

5.Кой е стила музика, в който барабаните те изстрелват в космоса? 

Стилът музика, който ми доставя най-голямо удоволствие е техничният дет метал. В него свиря на максимума на силите си и чувството, което ми носи този стил е супер сладко .

6.Къде свириш и какво предстои?

В момента свиря в една локална тек дет банда, с която в момента записваме албум и ще го пуснем по-късно тази година. Нямам търпение да споделя музиката от него. Свиря перкусии и барабани за Рада Илиева, с която също ще записваме албум по-късно тази година.

Също така свиря в един нов пънк рок проект “Напук на Света”. С тях също ще правим записи тази година. Наскоро започнаха да ме викат и като сешън барабанист, като в момента свиря с k.lina по концерти. Постоянно изкачат участия откакто отпуснаха мерките, така че следете за концерти и евенти.

 

снимка с Неди Миладинов_2017 Светът на ГериЗапознахме се през юни 2017 година в Маймунарника. Rockschool организираха благотворителен концерт в подкрепа на фондация “За Нашите Деца”, където работя и до днес. Мотаех се в бекстейдж притеснена, защото трябваше да изляза на сцената и да разкажа каква е каузата на концерта. Това ми беше първото качване на тази сцена, после се качих още два пъти през годините 😀

Та, там зад сцената, докато Тото (друг интересен и добре познат младеж) представяше първите изпълнения и беше в ролята на водещ, Неди и други “деца” си репетираха нещо, помагаха на другите, които трябва да излязат или поне така ми се струваше. Не знам как се заговорихме, но веднага стана ясно, че се притеснявам да се кача на сцената, а ми помогнаха приказките с него. Качих се, казах си каквото трябваше, дори имам една добра снимка от този мой звезден момент. После концерта продължи.

Беше страхотна вечер, а когато стана тъмно… музиката също стана по-тъмна и цялото преживяване се промени. През целия ден и цялата вечер имаше талантливи деца и младежи, а в късните часове hard талантливите Grimaze разтърсиха сцената и след тях остана само онова уникално чувство, което имаш след концерт – удовлетвореност, примесена с адреналин и желание за още… Беше супер запознанство и супер концерт!