Утре ще се състои Sofia Pride 2021 под мотото “Отново заедно”! За 14-та година най-голямото събитие в подкрепа на човешките права в България ще премине по улиците на София, разбира се със спазване на актуалните противоепидемични мерки за събития на открито.

Традиционно Sofia Pride разделя обществото ни на две, а идеологията му е да обединява, но предвид всички джендърски приказки на ужасите, фейк новините, норвежци, които крадат деца и т.н., това никак не е изненада. За огромно съжаление, нашето общество не разбира важността на това събитие.

Много хора обявяват по всячески начин публично, че нямат против различната сексуална ориентация, но имат против парада и “по тази логика и ние хетеро-то трябва да имаме парад всеки ден”.

Жалко е, че трудно разпознаваме истинската дискриминация и точно такива събития и движения са тези, които се борят за равенство, отвъд предразсъдъци и могат да отворят очите ни за дискриминацията, която се шири около нас.

Sofia Pride НЯМА за цел да натрапва нищо, а да напомня веднъж в годината, че живеем в общество с хора, които имат различна ориентация и това е ОК и те не са различни от никой от нас и имат право да имат равни права.

Представете си, че сте мъж, влюбен в друг мъж. Имате щастието да срещнете любовта на живота си – онзи, с който искате да остареете, с който да споделяте страховете, мечтите и надеждите си. Онзи, с който можете да сте уязвими, да сте такива, каквито сте. Онзи, за който сте готов на всичко.

И сега с този ваш възлюбен е по-добре да не демонстрирате любовта си, защото:

  • може да ви набият
  • да ви се подиграват, да ви обиждат
  • да ви изгонят от мястото, на което показвате любовта си
  • да си загубите работата

Също така, с този специален единствен човек не можете да създадете семейство, не му се водите никакъв. Не можете да си купите общо жилище от банка, да вземете решение в болница за него, ако се налага, да го наследите…Нищо не можете, защото за закона вие сте нещо като съквартиранти.

А ако успеете да осиновите дете – осиновява го единия от вас. Другия му е нещо като добър чичо пред закона и отново няма никакви права. И един ден, ако вие починете, това дете и този друг родител ще бъдат разделени…Трагичните истории от подобен сценарии могат да бъдат стотици и те се случват.

Sofia Prode има за цел да заяви, че тези хора са тук и сега, те са ваши близки, колеги, приятели, съседи, вашия лекар, адвокат или братовчед.

Те заслужават да бъдат третирани както всички останали.

Нищо повече и нищо по-малко….

Sofia Pride 2021 се очертава прекрасно събитие и се радва на подкрепата на известни изпълнители, които ще се погрижат за доброто настроение.

Бъдете там и се пазете, защото…за съжаление, има от какво.

Ето и програмата:

16:00 ч. – Откриване на София Прайд 2021 и начало на музикалната програма с участието на Виктория Георгиева, Васил Гарванлиев, Иво Димчев, Деси Слава, Прея, Мила Роберт, Рут Колева, Михаела Филева, Руши
19:30 ч. – Старт на шествието
21:00 ч. – Край на шествието

SOFIA PRIDE   ОТНОВО ЗАЕДНО