HBO GO стана неизменна част от живота! Сама не си вярвам, че гледам сериали!

И силно препоръчвам един, който ще намерите в тази платформа -“Мер от Ийсттаун”. Няколко дни преди да се излъчи първия епизод видях трейлъра и много се изненадах да видя Кейт Уинследт в сериал.

Заради нея и обещаващия трейлър, всеки понеделник съм пред лаптопа и гледам за някакъв малък, сив, беден град в САЩ, изпълнен с лични драми и преплетени психарски истории.Всичко е толкова безизходно, че чак те хваща яд, но в същото време има някаква хармония в града. Хармония от миналото, което се смесва с настоящето и само усложнява всеки изминал ден за всички герои.

Историята е толкова истинска и изтъкана от суровости, че като нищо може да повярваш, че е съвсем реална.

А Кейт Уинслет е просто невероятна! Тя е “лошото ченге” – онова, което е виждало всичко и претръпнало към първичните човешки емоции. Не е лош герой, разбира се, а уморен и все пак борещ се с всички несправедливости, които могат да се случат за един живот време на тази Земя.

Този сериал наистина е добър, дори и да звучи депресарски, всъщност е повече криминален и си заслужава всяка минута.Следващият понеделник ще излезе и последния епизод, така че ако започнете да го гледате сега, няма да чакате много за края (за разлика от мен).

И…

В HBO GO може да се гледа и един  български филм (много беге филми) – “Трансгресия”, в който участва Мария Бакалова. Филмът е повече от добър. От самото му начало всяка сцена е свързана към следващата, но не хронологично или причинно-следствено, а точно така, както работи човешката памет – асоциативно. Сигурна съм, че няма много такива български филми и е похвално да се подходи така към структурата на историята.

А историята е за връзките – буквално и метафорично, както и връзките са точно такива. Младата Яна (М.Б.) е гост в тв предаване, в което споделя за връзката си със значително по-възрастен от нея мъж и не среща одобрението на обществото, заради тази разлика в годините. Яна, все пак е откровена и филма проследява много важни събития в нейния живот.

“Трансгресия” излиза още през 2018 година и е сред малкото участия на Бакалова в български продукции.

Гледайте го!

 

А ако се чудите дали си струва абонамента за HBO или Netflix – да, струват си!

Винаги има какво да гледате, дори и да искате просто да върви нещо, докато готвите в кухнята, както правя аз в кухнята. Гледам на телефона си The Big Bang Theory, защото го обичам и ме развеселява.

Тези платформи наистина си струват, ако обичате киното и вярвам, че сайтовете за нелегално (легално някак си) теглене на филми ще започнат да изчезват. Те не са услуга, а ограбват и са страшно дразнещи с всичките си 34953495 реклами….