С момчетата от Quick Hands Project е познаваме покрай работата ми във фондация “За Нашите Деца”. През 2016 година те участваха в ежегодното благотворително събитие на фондацията, а след това подкрепиха други по-малки инициативи. Дойде време и фондацията да ги подкрепи в един проект, за да могат те да завладеят широката общественост с магията си!

Много се радвам, че работата ми ме среща с такива хора и мога да кажа, че отношенията ни е супер френдли и работим лесно заедно. Затова и не беше изненада, че събитието, което организирахме вчера за децата на фондацията беше весело и чил, а малките зрители бяха пленени от изкуството на магията!

А какво е да си магьосник се съгласи да ми сподели Росен Димитров от Quick Hands Project, известен още като MR. JIM:

1. Как се става магьосник?

Магьосник се става много лесно и много трудно. В днешно време има много информация в интернет, дори има онлайн школи и всеки, който има желанието може да се научи. Трудната работа е да репетираш и репетираш и репетираш….

2. Кой беше първия фокус, който ти направиха?

Първият фокус, който ме заплени беше преди повече от 20 години, но го помня като вчера. Една случайна карта, която пред очите ми се промени в картата, която бях избрал малко по-рано. Тогава целия свят стана магичен за мен и предполагам, че така се чувства и нашата публика. 🙂

3. На кой от твоите/вашите фокуси се изненадват най-много хората?

Хората се изненадват и впечатляват най-много от фокуси, в които участват самите те – представителите от публиката. Тогава ефекта от магията е най-силен.

4. Трудно ли е да се научиш да правиш фокуси?

Не е трудно да станеш магьосник, трудно е да станеш добър магьосник.

5. Умиращо изкуство ли е магията?

Изкуството на магията никога в историята си не е било толкова популярно и бързоразвиващо се, не само в България, а и в света като цяло. В момента има по няколко магични клуба във всяка страна, интернет и телевизионни предавания за магия, фестивали и конкурси, и няколко световни организации за магия. Определено магията е жива.

6. Какво предстои в света на илюзиите?

Само тази година с Quick Hands Project  ще обиколим над 15 града със спектакъла “Царете на магията” и това са само част от плановете ни. Също така, работим по проекти съвместно с национални организации, държавни театри, социални институции, артистични организации и други за популяризирането на магичното изкуство у нас.

“Царете на магията” с подкрепата на Национален фонд “Култура” ще може да откриете в:

Сливен на 21 май

Банско на 30 май

Враца на 1 юни

Бяла Слатина на 2 юни

Ямбол на 20 юни

Бургас на 10 юли

Созопол на 19 юли

Бяла на 3 август

Габрово на 2 септември

Видин на 15 септември

Благодаря ви, момчета, че направихме заедно това страхотно събитие и че сте посланици на магията в България!

(и че поканихте Астор)

Росен за Гери и магията