Дойде време за прегръдката! Лайковете не стигат – факт! А в дигиталния свят, в който се намираме, лайковете са движеща сила. За нас – човеците, обаче прегръдката е много по-ценна и тя реално се отразява положително на емоционалното ни състояние, което пък води до здравословното ни добро общо такова.

С други думи или иначе казано, фондация “За Нашите Деца” стартира кампания, с която да ни провокира да прегърнем каузата всяко дете да расте обичано в семейство.

И знаете ли защо? – Защото ние, като общество, действително можем да го направим. Ние можем да бъдем промяната и трябва! Ние можем да подарим прегръдка на тези, които се нуждаят от нея най-много!

Реалността в социалните мрежи не е като тази на хилядите деца в България, които живеят в риск от бедност или изоставяне, с увреждания и трудности в развитието, в дом, изпълнен с насилие и страдание. В тяхната реалност няма виртуална любов, но заедно с теб можем да им дадем истинската, която заслужават.

Сега, може да се запитате “Ама защо ние трябва да даряваме за това”…

Ами, много е просто.

Дa кажем, че вие сте обикновен хипстър. Хапвате закуска в известните за това места с домашна лимонада и лате със специалното кафе за деня – 25-30 лв сметка.

Хапвате веднъж в седмицата бургер за 15 лв.

Давате пари за благотворителните базари с кауза бездомните котки. Плащате за Нетфликс и HBO GO, Spotify, пиете шотове в известните барове, притежавате бяла тениска с миниатюрна щампа в горния ляв ъгъл за 60-65 лв. и задължителните ластички за коса, които са като от 80-те, ама от сатен за 15 лева броя (разбира се в няколко цвята, така че да не си отиват с нищо).

Предимно се возите в такси и пушите последен модел вид електронна цигара или снимате със стар Полароид, защото е най-хипстърско.

И сега трябва да давате и по 10 лева на месец за децата…Е, къде ще му излезе края?

Ами края му е в началото! Всичко е свързано и вие сте част от това “всичко”.

За да бъдете вие успешния хиптсър- ърбан- мега модерен човек, най-вероятно не са ви липсвали нещата, които са мираж за хиляди деца в България, като прегръдката!

За да имаме стабилност и да се развиваме наистина добре, трябва СЕГА да инвестираме в децата в ранна възраст, за да могат те да пораснат с всичко необходимо и един ден да бъдат успешните хора, които ще правят завъртяните ни коктейли или пък ще са следващите управленци в държавата, или пък ще са новите програмисти, които да направят така, че да слушаш любимата си музика с чип в зъба…И като цяло те и вие сте промяната, която искаме всички.

Извън тънката ми ирония, проблемите са истински. Те не са в интернет, но интернет-хората могат да ги решат. Могат да направят така, че каузата да достигне до повече хора, а тези хора да са инвеститорите в по-доброто ни общо утре.

Всички сме свързани и колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-добре за нас!

Бъдете добри! Бъдете редовни дарители! Подарете прегръдка за децата, които имат най-голяма нужда от нея.

Бъдете отговорни към ТУК и СЕГА, за да няма деца, които не са били прегръщани и не са усещали обичта, която заслужават.

Никое дете не бива да пропуска топлината на прегръдката. Затова мечето Прегръдко е тук и ще ви помогне да поемете по пътя на тази прекрасна мисия.

Лесно е: