Февруари, може би не е такъв, какъвто ни се искаше, но пък не бива да отричаме, че събитията бавно и плахо си проправят път… И като най-краткия месец, за сега предлага най-малко неща за правене, но не е негова вината.

Все още се лутаме напред-назад с противоепидемичните мерки като моряк новобранец. Тези мерки са и причината събитията на февруари да са все още малко и дори не толкова сигурни. Всяко решение за затягане или разхлабване на мерките се оказва предпоследно и това малко ни отказва да се втурваме да си правим планове. НО!

Времето е като истинска жива пролет, която ни казва “Хей, идвам” и ни изкушава да сме повече навън, да искаме да има събития, да можем да седнем на слънчева маса и да си поръчаме капучино, да се разхождаме дълго по магазините, по малките улички, да сме заедно… Времето ни изкушава – метеорологичното и онова, което хвръкна, докато си стояхме вкъщи като затворници.

Каня всеки да се присъедини към тези събития, за да се почувстваме пак заедно и да подкрепим хората, които ги правят (при спазване на всички мерки):

Изкуство, вино, любов и шоколад Vol.1 / Централни Хали

Този уикенд от 11 до 19:00 часа ни очаква сладък базар, с който да поглезим сетивата си и да си купим някоя крафт находка. Организаторите отново ще съберат на едно място производители на всякакви сладки и солени изкушения, вино, както и автори на бижута, плетива и аксесоари.

От последния такъв базар се сдобих с някои добри находки, особено за хапване, така че не е за изпускане 🙂

Wonderlust – селекция подаръци на +Това / 05-15 февруари

И още едно подобно събитие, но ще може да се посети няколко пъти поне! +Това са селектирали различни артисти, които ще ни предложат още вкусни изкушения и предложения за дома. Дори само заради усещането, че сме малко по-свободни и ще се съберем на това прекрасно място, си струва да отидем 🙂

Фермерски пазар Пендара – Заимов – ФЕВРУАРИ

3 недели през февруари ще си имаме фермерски пазар пред “Малък градски театър”. Мини градски фест, който предлага автентичните български храни, с които да си припомним някои традиции и да се развихрим в кухните си, използвайки чиста, хубава храна.

Тези събития се съчетават чудесно с разходки из любимата София в добра компания. Уикенди, които да подарим на града и да му се радваме, макар и почти пуст.

На тЯтър съм

Както знаем, театрите не са спирали работа, за това и не бива да ги забравяме! Точно сега имат нужда от нас, а постановката “На тЯтър съм” заслужава да бъде гледана многократно. Тази събота не се колебайте, купете си билети още сега и се насладете на играта на Лили Гелева, Весела Петрова, Стефан Димитров, Веселин Петров и Велизар Емануилов.

КРЪСТНИЦАТА

И да не забравяме и киното! “Влайкова” отвори врати с намален капацитет и още е петък трябва да се посети!  Този филм е по романа „Кръстницата“ на Анелор Кер и е свежа и забавна комедия. Идеалният начин да прекараме петък вечер (предвид обстоятелствата), особено ако сме кино-маниаци!

А ако се чудите какво можете да правите с децата си през уикенда, силно препоръчвам куклен театър!

Други забавни опции са Музей на илюзиите, шейна на Витоша и домашно детско парти с приготвени вкусотии с всички продукти, които сте купили от базарите!

Това са събитията на февруари ( за сега), поне тези, които са безопасни и които ще ни накарат да отместим вниманието си от сивотата. Искрено се надявам, че това е само началото…че ни чакат още много градски събития и пролетта ще се настани в душите ни посред зима.