Днес е още понеделник,но има повод за малко хейт! Завръщането на сериала “Сексът и градът”.

 Н Е  М О Г А

Ще започна с това, че никога не съм била фен на този сериал, макар че признавам някои добри неща, които се появиха там. Като цяло възприемам за прекалено клюкарска цялата история и свръх (мега, гига) преувеличена.

Дори и да има такива женски приятелства (сигурно ги има), то на екрана не бяха представени подобаващо!

Очакваме продължение от 10 серии, като три от четирите главни героини в оригиналния сериал ще участват. Най-важно за феновете на “Сексът и градът” е потвърденият ангажимент на Сара Джесика-Паркър, която играе ролята на основния персонаж Кари Брадшоу.

Кари пишеше ЕДНА секс колона в ЕДИН вестник и с това си плащаше наема в Ню Йорк, водеше интересен нощен живот, хранеше се само навън и си купуваше обувки за по 350-400 долара чифта. Хейт за това! Макар че първият сезон беше преди 20 години, много ми е трудно да повярвам, че с тази работа някой може да се издържа. Това е само едно от нещата, които никога не са се връзвали в иначе ужасно дългата история…

“Сексът и градът” събира 4 женски персонажа, които са доста странни сами по себе си, а избора на актриси е отделна тема. Сара Джесика-Паркър е непривлекателна, но въпреки това, създателите на сериала успяха да я наложат като желана и сексапилна жена, с отличаващ се вкус за мода.

Тя, обаче… има противни гримаси, които са много преиграни във всяка една серия. Прекалено много се старае и си личи. Колкото и да са експресивни хората, никой не умее да прави всяка своя мимика ТОЛКОВА видима и да създава паузи с тях, все едно сме в индийски сериал. Хейт за нея!

“Сексът и градът” е много предсказуем, когато говорим за любов. Каквото и да ни показва сериала, in the end of the day, всички персонажи търсят истинската любов, а секса е само за освобождаване на стреса.

И!

Кари и Тузара ще се съберат и това става ясно още откакто се събират първия път!!! По не много прикрит начин, Тузара е герой, който е направен за повече от няколко серии. Вижда се с просто око от самата му поява. Искрата между него и Кари е сигурна, да се скарат – сигурно е, да се съберат 100 пъти – също.

И най-сигурно от всичко е, че ще се съберат накрая и така ще свърши всичко. Така беше, ама не свърши. Хейт и за това! След сериала “Сексът и градът” последваха два брутално слаби пълнометражни филма.

Знам, че много жени са фенки на сериала и на Кари. Обаче, аз не съм и никога не съм била. В нея ми харесваше само как сяда да пише, как прескача локвите по улицата и някои нейни тоалети. Истината е, че Кари е откровено наивна жена и лицемерна (говорим за персонаж, нали). Дори тя самата не е толкова добра приятелка, макар че сериала е емблема именно на приятелството, както и на взаимоотношенията между мъже и жени.

Кари не веднъж бе представена като лоша приятелка, най-вероятно, за да се очовечи героя…Не знам. Често е представяна за безотговорна, особено за пари. Слабите черти продължават с писателките кризи и трудности.

ХЕЛОУ! Една колонка в един вестник за това, което правиш почти всяка вечер!

Кари прави неща в сериала, за които пише, че не са ОК, като например да те зарежат с бележка! Хейт за това!

Недостатъците в “Сексът и градът” не са само за нейния персонаж, разбира се, но след като тя беше наложена и трябваше да свикнем и да идеализираме нея, ето още какво заслужава хейт:

  • прикрит антифеминизъм в един “женски сериал”, в който уж всички са освободени и модерни жени на своето време, но първи хвърлят камъните по тези, които са истински такива (по Саманта);
  • повечето мъже са нещо като играчки за ползване, но без знанието, че след това сексуалния им живот ще стане публичен във вестник
  • всички важни теми в сериала са пречупени през 4 много противоречиви героини, които трудно биха били приятелки, например новата религия, брака, кръщенето, бременността на самотна бъдеща майка;
  • работата – две от героините се сцепват от работа – адвокат и ПР, докато другите две изживяват всяка своя лична житейска криза много по-дълбоко и по-изкуствено, защото едната има колонка за секс във вестник, а другата е безработна, доброволец, просто омъжена и т.н.

Много са нещата, които не са ОК. Хейт за всички тях. “Сексът и градът” според мен не улавя красотата и силата на истинското женско приятелство и прекалено много се опитва да избяга от темата за любовта, докато тя е водеща в действителност.

Хейт за завръщането на този недобър сериал, колкото и фенове да има! И кой, ЗА БОГА и ПО ДЯВОЛИТЕ иска да ги  гледа в този контекст на по 50??

Не вярвам, че “Сексът и градът” ще се впише в съвременния свят на сериалите, на които се наслаждаваме напоследък. А и няма да си губя времето да проверявам.

“Сексът и градът” завинаги ще си остане иконичен сериал, но това не значи, че героините му са ОК, нито пък историята, нито кастинга…