и къде да ги открием!

Находките втора употреба са голямата ми гордост! За последните 2 години, може би 90% от всичко, което съм купила като дрехи и аксесоари (без бижута) са били втора употреба. Дори не може да се каже, че са употребявани някои, а по-скоро че не са послужили на някого и аз съм ги приютила в гардероба си.

За мен проблема с вредните емисии в модната индустрия е много сериозен, както и всичко свързано с производството на дрехи – ниското заплащане, лицемерните кампании, лоши условия на труд, безобразния отпечатък върху природата и маркетинговите трикове, които ни карат да купуваме едни и същи неща.

Вече съм обяснявала за това, та няма да се повтарям. Да се повтарям ми е точно толкова неприятно, колкото дафиновия лист!

Ще ви споделя от къде си намирам находки втора употреба и препоръчвам да обмислите следващата си покупка!

Не винаги те са употребявани, което ги прави още по-ценни на по-ниска цена! Членувам в две групи за продажби на дрехи във Фейсбук и смея да твърдя, че там си намирам всичко необходимо. Чанти, дрехи, обувки – всичко. Напоследък все по-рядко ходя в магазините за втора употреба, защото една част от тях затвориха, а друга не са ми особено удобни като локация. Забързаното ежедневие ме подтиква все повече да се отдам на групите ” Находките на мацките” и “Гардеробът на момичетата”.

Друго онлайн място за находки втора употреба е магазин Remix, в който може да си намерите невероятни неща! Нови или употребявани, но без следи от това, на разумни цени и бърза доставка. Е, доставката до ден днешен за мен е проблем, но гледам да компенсирам природата с други неща 😉

 

Светът на Гери за модата

Пуловер – Remix – нов, но без етикет. Изключително топъл, мек и удобен!

Кецки PUMA – Remix – нови, но без етикет. Никаква забележка! Страшно удобни и перфектни за градски приключения!

Пола Mango – от едно магазинче за дрехи втора употреба на бул. “Александър Стамболийски”. За съжаление вече не работи…Но пък полата беше с етикет, в сивото, което обичам, права и перфектна за офис в комбинация със сако, риза или пуловер.

Чанта: група “Гардеробът на момичетата”

Total: 65 лв

 

Много съм щастлива, че всички дрехи от фотосесията с Вики (PhotoWonders by Victoria Stoyanova) са находки втора употреба! Светът на Гери за модата

Роклята ми е от групата “Находките на мацките” и е една от най-яките находки за тази година! Тя съчетава и изразява ярки черти от мен и това я прави една от любимите ми рокли! Особено за каране на лонгборд!

Дори кожените ми ръкавици са купени от един странен магазин, който беше нещо като антикварен, но имаше и доста не-антикварни стоки. Този магазин също вече не работи, но там имаше кожени ръкавици в стил Майкъл Джексън и пепелници, направени от стари плочи на Лепа Брена! 🙂

Да се чувстваш добре с избора на дрехи и те да изразяват характер – това си е находка!

 

Да си стилен, добре облечен, в крак с трендовете и да не си съсипеш бюджета е абсолютно постижимо и то много лесно! Има много сайтове, които предлагат именно тази услуга. Продаваш ненужното и си намираш нужното на изгодна цена. Когато става дума за дрехи, аз съм категорична, че това е първата стъпка.

Нямаш зимно яке? – Виж в групите. Напиши какво търсиш, кой размер, цвят, качи примерна снимка.

След 1 час си намерил яке. И обувки!

Тези обувки, пък са ми подарък от една дама в групите, не помня как се казваше, нито от коя група, но тя беше решила да подари свои дрехи, които не носи. Дрехите бяха истински находки, защото видимо бяха нови, бяха подходящи за работа в офис и носеха консервативния дух на жена с панталон на висок ток, която идва да те уволни… (усмихнете се)

Видях обувките и трябваше да ги имам. На следващия ден ги имах. Без грам следи от употреба. Боти на висок ток, с моя малък номер и то такива, които нося – перфектната случка! С тях бях на рождения си ден, пазих си ги за тогава. После ги разхождах по театри, опери и ресторанти и последно на stand – up шоу за 8-ми март, след което всичко отиде по дяволите, благодарение на китайската корона.

Ботите ме чакат в шкафа да ги разходя и да разкажа на някой що за находка са!

 

Това лято, може би, ми беше най-активното за намиране и предлагане на дрехи втора употреба. Най-хубавото е, че когато аз продам някоя дрешка мога с парите да си купя друга, без да съм допринесла за замърсяването на Земята с новите модни тенденции.

Не ме разбирайте погрешно – знам, че модата се стреми към устойчивост и това е супер! Понякога, обаче съкровищата са скрити в нечий скрин и чакат новия си притежател. Това е всичко.

Лесно е. По-евтино е. Хубаво е за всички замесени. Свързва ни. Прави ни щастливи.