Моята Хюга (hygge) или уютът на Гери отново е тук!

Измина една година от този текст, в който разказах как да намерим спокойствие и топлина у дома, в компания с приятели и топли напитки. Не се е променило особено много оттогава усещането ми за уют, но трябва да призная, че хюга се постига и по начини, които вероятно съм пропуснала да спомена, а и тази година ни изправи пред много трудности. Една от тях бе и да намерим именно това чувство при цялата тази несигурност и прекаленото стоене вкъщи.

За това реших да разкажа как постигам уютът на Гери през предизвикателната 2020…

Това уникално усещане е най-силно сега, когато във въздуха се носи нотката студ, която предвещава зимата. За това трябва да обособим дома си с всичко, което обичаме и да го направим удобен, което се постига много лесно с няколко простички нещица:

Кресло с пухкави възглавници наоколо, одеяло, книга, дебели чорапи, чаша чай и носещия се от кухнята аромат на карамел…

Уютът на Гери е и във вкусните неща, които си приготвяме сега повече, защото повече сме у дома. И в биографичните книги, които ни карат да се вгледаме в себе си – готови ли сме да признаем пред себе си какви сме всъщност. Когато сме, тогава хюга ни е сигурна и ще я носим навсякъде със себе си.

Изкуството да се наслаждаваш на малките неща всеки ден, като горещото кафе сутрин, хубав стар филм вечер на дивана и приготвянето на домашни сладки е онова изкуство, което истински носи щастие и усещането да се чувстваме уютни със себе си.

Светът на Гери = уютът

Уютът на Гери на ново ниво! Аз си го нося във всичко, което правя, защото тази година ми показа, че само аз мога да си помогна да бъда щастлива всеки ден. И аз съм, защото намирам красотата в падналите есенни листа в парка, където мога да чета книга или да легна в удобното килимче на шарената есен и да ми е уютно!

Книгите, които чета навън винаги успявам да разбера по-добре и истински да се потопя в историята. Концентрацията ми е в много добра форма, когато съм я извела в някой градски парк 🙂

Докато съм навън, мисля за всички неща, които мога да правя у дома, за да е пълен уютът на Гери. И той е!

Силно ви препоръчвам да се подготвите за студените вечери с ароматни свещи, шоколад, домашно греяно вино (рецептата), добри приятели, бордови игри, филми, сериалите на HBO, малки декорации, които да ви карат да се усмихвате и да стоплят душите ви. Точно както снимките в рамки на любимите хора или мекото одеяло, с което да се наметнете, а едната ви ръка да е навън, за да стига пуканките в купата 🙂

Уютът на Гери е дори в подготовката на коледните подаръци, подредбата на масата за вечеря, записването на рецепти в семейната кулинарна книга, приготвянето на топъл шоколад и сладки…Всичко, което ме кара да се чувствам добре дошла у дома, във всяка стая. И разбира се, мек и удобен аутфит с плюшени чехли за вътрешно спокойствие!

Начините, по които можем да превърнем всеки сив ден в красива приказка са много! Това са моите, най-общо казано и те са простички, лесни и правят всичко по-красиво и приветливо.

Всичко, което ви прави щастливи е вашата хюга и можете да го подредите във вашия дом или пък да си го пренесете навън, докато четете в парка или на следващата ски ваканция.

Планината е мястото, на което усещането за уют ни е в кърпа вързано, дори и да не си носим шоколад!

Тишината вечер, стария фенер, сладката умора от карането на ски, приятелските физиономии в стаята, топлината от камината, чашата вино и домашен хляб…

Това е уютът на Гери – моята хюга!