He’s back!

Продължението на хитовия филм “Борат”ще тръгне по кината съвсем скоро! И всички верни фенове на гениалния Саша Барън Коен тръпнем в очакване! Този филм е заснет някак тихомълком и в началото на есента разбрахме, че наистина ще се случи!

 

Не само “Борат 2” е факт, а излиза на екран дни преди президентските избори в САЩ. Още от трейлъра разбираме, че ще се смеем до болки в корема, защото новата мисия на Борат е с дъщеря му и ще засегне не един и двама политици…

Продължението на култовата комедия, в която за първи път се запознахме с Борат, е всъщност и продължение на фрустрацията на Саша с избора на Тръмп за президент. Той самия разказва колко е бил ядосан, когато Тръмп е станал президент и как е превърнал яростта си в нещо, с което да покаже що за лидер са си избрали американците, по типичен за него начин – гениален с “Who’s America”:

 

 

“Борат 2” отново ще засегне много теми и много болни проблеми за САЩ, а и за много други общества с проблеми като консуматорството, социалните мрежи, информационното затъмнение, расизма и т.н.

Къде свършва художествената измислица и къде започва реалността, е въпрос, с който Саша Барън Коен провокира за пореден път не само нас (зрителите) , но и цялата индустрия на Холивуд!

А това, което гледахме днес в едно от любимите ми американски вечерни предавания е просто СТРАХОТНО!

Дъщерята на Борат, която се готви за булка на Майк Пенс (spoiler alert) проговори български език, докато взимаше панталоните на Кимъл.

АЛЕЛУЯ! Чух българска реч в шоуто на Джими Кимъл, бейбе:

 

Под тази руса перука, смешно-дивашките маниери и многото грим се крие Мария Бакалова – млада българска актриса, която е под псевдоним Ирина Новак.

Мария е завършила НАТФИЗ едва миналата година и вижте къде е сега!

Аз лично съм много щастлива от този факт. Като огромен фен на Саша Б. Коен се чувствам така, сякаш цяла България участва в нещо грандиозно и значимо. А то е такова и ако някой не го разбира, по-добре да изгледа всички култови герои, които създаде Саша и да проследи начина, по който той промени представите ни за възприемане на информация от големия екран 😉

 23 октомври е денят, но в Светът на Гери всеки ден е ден за Саша Б. Коен!