По една невероятна случайност, но не чак толкова, миналата седмица пих домашна лимонада на едно кафе до НДК с Милица. Милица е една страхотна дама, която заедно със своя приятелка стои зад новия проект PAPERISH!
Знаете, че не мога да устоя на хендмейд красотите…

PAPERISH са онези хартиени аксесоари, в които се влюбваш от пръв поглед и го осъзнаваш, както Кейт Уинслет, когато вижда Леонардо да я чака до часовника в “Титаник”

За да ви стане по-ясно ще ви запозная с тези две феи на хартията:

Хей, кои сте вие?
Ние сме Милица и Василена – приятелки, бивши съквартирантки и настоящи бизнес партньори. 🙂
Маркетолог и счетоводител по образование, но творци по душа.

Какво е PAPERISH и какво ви вдъхновява за тази идея?
PAPERISH е над двугодишна идея, която претърпя своите трансформации и еволюира във времето.
От самото начало искахме да създадем аксесоари, които използваме в ежедневието си, но да бъдат устойчиви и в хармония с природата. Вдъхновени от идеята, стъпка по стъпка, тествайки различни материали и технологии PAPERISH придоби своя завършен облик.
Създаваме продуктите си изцяло в България, а самата хартия се състои от дървесинни фибри и естествени багрила. Това е нашия начин да допринесем към съхраняването на околната среда, защото продуктите, които правим, са биоразградими и спадат към нашумелия напоследък термин ​устойчива мода /sustainable fashion/, често наричана еко мода. ​Издръжлива са на мокрене, устойчиви на късане и трайни във времето. Изключително леки и компактни, но достатъчно практични, за да съберат всичко необходимо в забързаното ни ежедневие.

Коя е любимата ви част от процеса при правенето на тези страхотни неща?
Честно казано всеки етап си има своя чар. Изключително вдъхновяващ е момента, когато избираш нови дизайни и ги тестваш. Имаме много нови идеи, които само изчакват своя момент за реализация.

Какво ви дава работата с PAPERISH?
Радостта, да реализираш своя мечта!

Така, драги ми Смехурковци, искам да ви кажа, че е време да се сдобиете с нов портфейл или аксесоар за дома!
Аз го направих и не само имам нов портфейл…О, не! Излезнах от зоната си на комфорт да нося големи и дебели портфейли пълни с хартийки и всякакви излишни неща. Като човек, който рядко има пари в брой, защото се радва на плащането онлайн или с карта, смело мога да я заявя, че PAPERISH са естествената следваща стъпка, която да направим всички към културата ни на плащане и заедно с това да сме trendy 😉