Дори и да не е дошло официално лятото, всички носим слънцето и морските вълни в сърцата си. Нямаме търпение да заровим краката си в пясъка, а високите температури през последните няколко дни засилват повече желанието ни да се будим на плажа, нали?

Е, тази година каквото и да е лятото, каквито и почивки да са ни останали, трябва да ги посветим на туризма в България. Родното ни Черноморие може да бъде също прекрасно изживяване и заслужава да го посетим това лято!

От Варна, през Слънчев Бряг, та чак до Синеморец ще ни чакат веселби, вълни, коктейли, партита на плажа и много незабравими спомени ще се създадат на фона на Черно море. Ах!

Знам, че родното Черноморие няма много добра слава, но аз си го обичам и мога да направя някои компромиси в името на това да си изкарам добре и да не хейтя после цените на плажа или вкуса на храната. И всичко това си струва!Струва си да преглътнем негативите, защото по родното ни Черноморие има места, които са толкова красиви, че всичко негативно ще ви се стори незначително.

Едно от тези места е до плаж Русалка (близо до Каварна) – Тауклиман! “Птичия залив”, откъдето минават хиляди мигриращи птици. Всяка пролет ята от чайки, гъски, дъждосвирници и други спират в залива за отмора и той се превръща в истинско птиче царство.

Трябва да видите тази прелест на родна земя (море). В резултат на многото свличания назад във времето на скалите са се образували скални тераси, там са входовете на 4 пещери – Голяма маара, Темна дупка, Иглено ухо и Арагонитовата пещера.

Вижте…

Друго място, което препоръчвам с две ръце и което ще ви накара да затаите дъх е Силистар! Много, много на юг и последният плаж преди турската граница, който може да посетите е Силистар – едно от малкото вече натурални места, с пясъчни лилии и страхотна гледка! Само на около 5 км южно от Синеморец, по пътя за село Резово ще откриете място за създаване на романтични спомени, към които ще се връщате през цялата година с дъх на спокойствието от бистрата вода…

Шкорпиловци е още един плаж, с който вярвам, че ще мога да ви убедя да посетите родното море. Шкорпиловци има най-дългата и широка плажна ивица с дължина 13 км и на места е широк дори 100 м. Златист, фин пясък за дълги часове наслада под слънчевите лъчи. А зад плажа ще намерите защитената местност „Камчийски пясъци”,която определено си струва да посетите!

Кътчетата по Черно море, на които можете да прекарате една невероятна почивка са много и всяко едно от тях ще остави траен отпечатък в сърцето ви. Едва ли има някой, който да не помни първото си морско гадже или първата бира на плажа, първото нощно къпане, парти на плажа, първата целувка с малко пясък по устните и загубените обувки…

Независимо къде ще изберете да прекарате лятото си, правете спомени, подминавайте бързо нещата, които могат да ви развалят настроението и се усмихвайте на морето – то знае 😉