Роден на 25 март 1947 г. – (тишина в залата) Сър Елтън Джон или Рѐджиналд Кѐнет Дуайт!

Честит рожден ден! Ако можех да му пожелая нещо лично, то би било да бъде просто себе си! Обичаме го точно такъв! Горещо препоръчвам книгата „Me: Elton John” („Аз: Елтън Джон)”, автобиографична за британския ни любим изпълнител. В книгата си той разкрива много интересни, любопитни и скандални истории както за себе си, така и за хората от обкръжението му. За мен беше много интересно наистина, не само личната изповед на Елтън Джон, но и да прочета за Майкъл Джексън, например, и за Лейди Ди и нейното влияние върху мъжете. Прочетете книгата – няма да съжалявате!

А ако все още има някой, който не е гледал “Rocketman” – веднага да се поправи:

В своята над 50-годишна кариера (стартирала през 1964 г., продължаваща и днес) Сър Елтън Джон се радва на световна известност, достигнала своя връх през седемдесетте години на миналия век. Продал е над 450 млн. албума и над 200 млн. сингъла по цял свят, което го прави един от най-успешните изпълнители за всички времена. Роден е просто като Реджиналд, но бързо разбира, че не е никак обикновен! И не е. Роден да бъде звезда! Той го знае, ние го знаем и го обожаваме за това, че толкова много му отива! Роден е, за да ни завещае изключителния си принос към музиката!

Споделям малка част от любимите си хитове на Елтън Джон, с които ще прекарам деня, за да ви вдъхновя и заредя с настроение!

Честит да ни е:

 

Роден, за да бъде звезда:

 

 

 

И песента, заради която съм гледала “Мулен Руж” милион и два пъти и която винаги ми е давала дълбок смисъл на думата любов …

Красотата и елегантността й са в простотата и искреността:

 

„Поглеждайки назад, осъзнавам какъв луд живот съм имал, което е огромна привилегия. Животът ми е като дяволско скоростно влакче и все още се тресе”