Тежка е короната! Коронавирусът  е тук и създава много неприятности, а и не изглежда като да си тръгва скоро. Всички сме в извънредно положение у дома. Никак не е препоръчително да се излиза навън, за това ето какво още можем да правим, докато сме зад стените на домовете си!

Освен да се развличаме с игри, гледане на филми и сериали с близките си, можем и да научим нови неща! Важно е да сме в кондиция и да използваме времето си за полезни неща, а какво по-полезно от няколко онлайн курса?

СофтУни предоставя абсолютно безплатен достъп до някои от най-желаните обучения и семинари. С тях те се надяват, че ще ни помогнат да продължим да се развиваме и усъвършенстваме, а наред с това и дните ни да минават по-леко и бързо. Ето какво да правим!

Аз лично съм във възторг от този жест и смятам да се възползвам от три курса, които предоставят СофтУни! За мен обученията и новите знания винаги са били приоритет и дори в условия на хоум офис с малко дете, смятам да намеря времето (мотивацията я имам), за да премина успешно през дигиталните умения на тези модерни времена, в които се намираме! Благодаря сърдечно за тази възможност!

Какво още да правим?

Освен този жест на университета, има и други онлайн курсове, от които да извлечем най-доброто и полезното, докато сме си у дома:

Open Culture – безплатните онлайн курсове на Open Culture са подходящи за всеки! Ще откриете 1200 лекции, видеа и подкастове от университети от целия свят. Така няма да се налага да посещавате и претърсвате сайтовете на всеки отделен университет и можете да намерите курс, специфичен за вашата област!

TED-Ed – мястото, на което можете да придобиете по-общи познания. Този сайт е пълен с вдъхновяващи видеа! TED-Ed има забавен подход към знанията,гарантирам, че няма шанс да се отегчите, като гледате странните анимации и решавате тестове или просто преглеждате допълнителните материали, които препоръчвам. Повечето клипове имат субтитри на няколко езика, така че достъпността им е на ниво!

А пък на 19 март (четвъртък) от 10 часа MOVE.BG и Българският център на жените в технологиите (BCWT) организират безплатен онлайн лидерски диалог SHEleader in a SHEll, посветен на ролята на жените в икономиката на бъдещето с участието на водещи жени от бизнеса и изкуството. SHEleader in a SHEll e специален формат, който хвърля символичен мост към международната конференция SHEleader@digital 2020, отложена заради мерките за ограничаване на коронавируса за 14-ти и 15-ти май.

И не забравяйте, че книгите са винаги под ръка! Техния свят е необятен и ни учи на много повече и много отвъд…Какво ни остава да правим – да учим!