Днес отново е ден на HBO в Светът на Гери! Поводът е завръщането не на един сериал, а цели 3 с нови сезони! А ако си търсите други поводи за други неща, днес също е и Ден на националното знаме в Мексико, Йордан Йовчев има рожден ден, а пък през 1988 (на тази дата) след представление в Германия зрителите аплодират Лучано Павароти в продължение на 1 час и 7 минути, в резултат на което той излиза на сцената 165 пъти!

Велик ден е този понеделник! Посвещавам го на тези 3 сериала, които да продължаваме да гледаме в HBO GO:

Modern Family или “Модерно семейство” се завърна с нов 11-ти сезон! Първите две серии са си все така забавни и разглеждат живота на любимото ни голямо семейство. Хейли едва се справя с близнаците, Клер и Фил се опитват да помагат и разбира се по един много забавен начин изпадат в странни ситуации. Алекс се връща от Южния полюс и предстои да видим с какво ще се занимава и ще остане ли в къщата на родителите си. Мич и Кам имат нов прекалено смарт хладилник, заради който се карат, а Мани режисира реклама за бизнеса с легла за кучета на Джей! Лили е много голяма! Фил преподава на Глория и всичко преминава в забавни моменти, които ще ви накарат да загубите представа за времето. Това е забавният сериал за ценността, наречена семейство! Гледайте!

My brilliant friend (L’amica geniale) или “Гениалната приятелка” – историята от втората книга на Елена Феранте от поредицата гениални произведения, събрани в няколко стотин страници за двете момичета в Неапол и квартала, в който са израснали! Историята вече ни пренася в Иския, онова лято, нали се сещате? Лила вече е омъжена и нещастна, но съвсем скоро ще има много сътресения в нейния свят, както и в този на Лену, разбира се! Ще се пренесете бързо в техния свят и няма да искате да свършва серията, ще крещите мълчейки, ще се молите тайно да излизат все така по 2 серии на вечер всяка седмица! И нека всички си пожелаем 3-ти сезон на този сериал да излезе в рамките на тази година! Прочетете текста на Веси, ако не знаете за какво говоря (пиша) 🙂

Kidding или “Смях през сълзи” – Трагичен и смешен, но не толкова смешен, колкото просто трябва да бъде, защото в главната роля е Джим Кери. Новият сезон е факт и още тази вечер може да гледате 5-ти епизод. Историята ще ви накара да се замислите за всичко, което имаме за даденост, защото когато семейството започва да се разпада, не можем да получим помощ от приказките….Така става и в този сериал и засяга много болезнена и актуална тема по един странен, но за мен брилянтен начин. Знам, че сериала не се радва на голяма фен маса у нас, за това ще оставя да има мистерия около това за “какво става въпрос”, за да му дадете шанс! Гледайте!

И всички чакаме с нетърпение завръщането на “Приятели”!