Цианопром – сините чанти

Различни, интересни, забавни и провокативни – такива са “сините чанти” на Цианопром/Cyanoprom. Съвсем наскоро се сдобих с такава чанта, макар да знам за тяхното съществуване от поне 4-5 години и ги виждам на почти всеки хендмейд фест, който посещавам (а те, знаете са много).  Защо до сега не съм се осмелила да си купя? – Не знам, може би, защото имам много чанти от текстил, които ползвам за пазар или просто за навън в града…Сама не мога да си отговоря, но важното е, че вече съм горд притежател на една такава ръчно изработена красота с нотка хумор, изработена по един интригуващ и позабравен фотопроцес от XIX век. Как се намери някой, който да поставя изображения върху текстил и хартия чрез цианотипия – фотографски процес, (датиращ от 1842!) който се е използвал за репродукцията на документи, рисунки и чертежи. Другото му наименование е блупринт (син отпечатък), поради силната синя тоналност на получените изображения.

Синьото, именно това синьо (класическото) е и цвета на 2020, нали помним? Ако това не е достатъчна причина да се сдобиете още сега с нова двулицева чанта от Цианпром, то разгледайте страничката им във Фейсбук и ви гарантирам, че ще си харесате не един забавен надпис! Моят избор беше провокиран от един приятел и общото ни странно чувство за хумор 🙂

Чантите са и приятелче на Земята, с които можете да ходите на пазар или да ги носите вместо дамска чанта. А пък опаковката, в която пристигат може да използвате за папка за документи, както правя аз, защото е прекалено яка, за да я захвърля!

Триумф на лошия вкус? – О, да!!!