Отиде си Коби Браянт (Kobe Bean Bryant)…26 януари 2020, в катастрофа с частен хеликоптер, от която няма оцелели. За огромно съжаление заедно с Коби е била и една от дъщерите му. Те са пътували към баскетболната академия, в която дъщеря му тренира.

Искам да крещя : Егати нелепата смърт!

Когато написах Неизбежната изобщо не се бях сетила за него. За много хора, на които се възхищавам не се сетих. Едва ли някой някога си е помислил, че света може да се сбогува с Коби по такъв начин….

Коби играе за Лос Анджелис Лейкърс на позицията гард от 1996 до 2016. Петкратен шампион на НБА (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) и двукратен олимпийски шампион (2008, 2012).

Сега му беше времето да се наслаждава на семейството си, да вдъхновява дъщерите си и да ги окуражава да преследват мечтите си, така както той го е направил. Сега му беше времето да си почине от професионалния баскетбол и да му се радваме отдалеч в редките интервюта, които даваше…Обаче сега светът скърби и има защо. Всички губим! Един от най-великите баскетболисти на всички времена, за който скърбят и тези, които не са фенове на играта вече не е част от този сбъркан свят и трябва да си дадем сметка, че в скръбта си трябва да бъдем някак позитивни. Трябва да запазим светли стъпките, които Коби е оставил и чисто и свято наследството му, което ще продължи да вдъхновява млади таланти в баскетбола.Трябва да се смирим и да гледаме към звездите с усмивка, защото именно една звезда ще ни гледа от там!

“Бъдете готови да пожертвате каквото и да било, но не правете компромис с нищо в стремежа си да бъдете най-добрите.”

Сбогом, КОБИ!

 

„Докато сега седя тук, когато свалям обувката си и гледам надолу към белега си, виждам красота в него. Виждам цялата упорита работа, всички жертви. Виждам пътуването, което беше необходимо, за да се върна към този момент на здравето. И виждам красота в тази борба. Именно това го прави красиво. “

 

“Да бъдеш лидер, е изкуството да се опитваш да намериш баланса, подходящите времена с всеки индивид и това, от което се нуждаят в този момент. Това изисква поглед навън, за разлика от гледането вътре. “