Хейт вторник за зъбите! За моите зъби, за никнещите зъби и за всяка болка, свързана със зъбите!

Зъбите са многобройни костоподобни образувания в устната кухина, които служат за разкъсване на храната и първичната ѝ механична обработка. При животните служат и като оръжие за защита, и нападение. Участват в образуването на звуците от речта. 

Най-ужасната болка на този свят е да те боли зъб! Аз, аз съжаление имам много опит в това. Имам лоши зъби и ходя по зъболекари цял живот! И сега ходя на зъболекар – дълъг процес, през който се опитваме с общи усилия да прочистим зъб, който някога е бил затворен без да бъде проверен…Няма да засягам темата за непрофесионализма – хейт и за това! От месеци ходя за промивки, чистене на зъбен камък (на няколко пъти, заради болката, кръвта и нехващащите ме упойки) и разбира се, зъб, който не лекувам ме заболя, та и той вече е в списъка! Няма празно!

Този хейт вторник е посветен на моята болка, страдания, време, пари и неволи в зъболекарските кабинети, както и на болката и дискомфорта на никнещите зъби (добре, че не си го спомням). Моят син някак спокойно преживя момента с първите 4-5-6 зъба, но от известно време насам всеки нов зъб създава дискомфорт с дразнене, болка, рев до небето, вдигане на температура, неспане, допълнително мрънкане и (най-гадното) ужасен нов характер! Детето, с което се гордеех, че е спокойно, не плаче и всичко ни е ок се е превърна в малко дразнещо, вечно мрънкащо същество, благодарение на новите си зъби!

Докато Анди е в постоянно лошо настроение и драматизира за всичко, което му случва и всичко, което не му случва, аз продължавам да ходя на зъболекар, вечер в 19 ч.(защото е най-яко да си скапеш вечерите с болката от зъболекарския стол), да се забавлявам с опитите на зъболекаря да ме успокоява, като “Виж колко татуировки имаш, сега това ли ще те боли” и “Раждала си, кое боли повече” или “Толкова си ходила по зъболекари, не свикна ли с болката”….

Ако можех да свикна с болката, бих била ужасен владетел, завладял балканите, без да го заболи никой удар! Ама не съм! С тази болка не се свиква!

Хейт вторник за зъбите!

Животът е болката около никненето на зъбите, смяната на млечните зъби, проблемите в последствие – шини, пломби, мъдреци и т.н. до падането на същите тези малки гадни неща в устата, докато не се откаже и последния и ги замениш с изкуствени! И тогава блажено няма да имам зъби, ще мляскам, ще ям само супи и ще си слагам изкуствените зъби по повод.

Поздравявам всички зъболекари, заради чийто грешки продължавам да ходя на зъболекар и да оправям едни и същи зъби по няколко пъти! Хейт за вас!