Ден за театър! По-точно дни за театър и какво да гледаме в Народния театър “Иван Вазов” през ноември. Готови ли сте да се предадете, разголите, да се отдадете, да бъдете разбивани на парчета и събирани отново с тези постановки?

Ноември в Народния започва с тежката артилерия – Хъшове от Иван Вазов. Освен на 1 ноември, можете да гледате представлението и на 22-ри. (именно с пиесата „Хъшове” започват през 1904 г., представленията на Народния театър)

Следват други, които също ще искате да гледате:

  • 3 ноември “Почивен ден” от Камен Донев – участват Антон Радичев, Благовест Благоев, Илиана Коджабашева, Карла Рахал, Биляна Петринска, Зафир Раджаб, Кирил Кавадарков, Марин Янев, Мария Каварджикова и Милена Атанасова. Комедия, разбира се от Камен Донев – какво друго да очакваме 🙂 Ако трябва да съм съвсем искрена, не ме впечатли много тази постановка. Олдскуул хумор, който вече трудно се има за смешен в наши дни. Антон Радичев, от друга страна е много смешен и със сигурност ще ви накара да се посмеете, но като цяло не отивайте с големи очаквания (като мен). Аз съм луд фен на Камен Донев и бях разочарована, когато гледах постановката, защото съм имала нереалистични представи и очаквания към тази комедия.
  • 5 ноември ( и 26-ти) “Братя Карамазови”  – участват Владимир Пенев, Деян Донков, Велислав Павлов, Димитър Николов, Емил Марков, Ана Пападопулу, Радина Кърджилова и други! Ако сте чели романът на Достоевски “Братя Карамазови” – може би едно от най-великите произведения в литературата, то знаете какво ви очаква. Дълго и бурно пътуване в човешките души, на което ще се сблъскате с въпросите за Бог, за ангелите, за дяволите и какво е изобщо да си вярващ. Отделете си време за тази постановка и не си правете планове за след това!
  • 7 ноември “Калигула” – участват Деян Донков, Жорета Николова, Елена Петрова, Йордан Биков, Вяра Табакова, Ирина Митева и други! Моят “любим” Деян Донков….жесток римски владетел. В постановката ще видите лудост, опияняване от власт, злото, изкривена любов, както и отчаянието, което „не е болест на душата, както мислят всички“. Ще видите всичко, което Калигула може да направи – от това да дари с щастие някого, до това да отнеме най-ценното му.
  • 10 ноември (и 27-ми)  “Бащата” – участват Владимир Пенев, Радина Кърджилова, Теодора Духовникова, Юлиан Вергов, Мария Каварджикова, Константин Еленков. От френски драматург не би трябвало да очакваме по-малко от истинско разтърсване и с тази постановка ще го получите. Сложен лабиринт на човешките спомени, объркани емоции и объркани реалности ще ви покаже истинското лице на тежките травми и последствията им. Невероятно изпълнение от страна на В. Пенев! Горещо ви препоръчвам да гледате “Бащата”. Мен ме разтърси на много нива и искам още!
  • 13 ноември “Идеалният мъж” – участват Стоян алексиев, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Луиза Григорова, Биляна Петринска, Теодора Духовникова, Сава Драгунчев и други! От Оскар Уайлд и идеала за живот, идеала на мъжа. Заплетена комедия за едно тъмно минало,за любовта, приятелствата, предателството и образците за идеален мъж. В постановката ще видите много забавни интриги и ситуации, поднесени с проницателен хумор! Ще се смеете от сърце 🙂
  • 14 ноември “С любовта шега не бива” – участват Александра Василева, Ана Пападопулу, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Рени Врангова,Валери Йорданов, Йосиф Шамли, Благовест Благоев. Под режисурата на Мариус Куркински (което личи през цялото време от патоса,с който е поднесена историята), ще видите дали е възможна любовта на влюбените. Постановката е искрено смешна и наистина ще ви покаже един различен прочит на любовта “над всичко”. Историята е заплетена и дори жестока към героите си, а когато си помислете, че сте разбрали какво става, всъщност не сте и следва нов обрат, който да обърка всичко отново.
  • 21 ноември “Полет над кукувиче гнездо” – участват Деян Донков, Рени Врангова, Иван Бърнев, Руси Чанев, Иван Юруков, Вяра Табакова, Васил Драганов, Леарт Докле и други! По безсмъртният роман на Кен Киси (и моя любима книга и любим филм) оживява на сцената стряскащата постановка за психиатричната клиника и колоритните пациенти. Толкова много реалност на една сцена ще ви се стори като в сън! Лудница! Много от актьорите можете да ги вземете за болни наистина, ако забравите, че сте на театър.  “Животът е хазарт със залози. Играйте не за да печелите, а за да вкусите от невъзможното. Искреното себелюбие е равно на здрав разум”. Препоръчвам я много горещо, няма какво друго да кажа дори…

 

Това са пиесите, които ви препоръчвам да гледате в Народния театър. На сайта на театъра ще намерите пълната програма за месец ноември и можете да изберете още много други пиеси, които да посетите – https://nationaltheatre.bg/public/bg/programa?day=&month=11&year=2019

Аз съм си заплюла “Лисичета”, тъй като все още не съм го гледала, както и “Хубава риба” – рекламите пред театъра възбудиха любопитството ми 🙂 И не забравяйте да уважавате театъра – не си гледайте в телефоните, не цъкайте на тях, не си говорете по време на представлението, не ходете болни и не ходете с анцузи, а просто се оставете на магията на постановката, която сте избрали!

ХОДЕТЕ НА ТЕАТЪРДРУГОТО Е ВЯТЪР!