Да влезем в новата седмична програма с няколко събития тази седмица, с които да забравим за неприятностите в службата и допуснатата сивота в ежедневието, за да намалим напрежението и всичко, което по някакъв начин ни кара да пропускаме да се усмихваме всеки ден! Събития, с които да разпуснем, да научим по нещо, да срещнем нови хора и стари познати и да си купим нещо. Градът е тук и винаги има какво да предложи, за да ни накара да се чувстваме добре и да заобичаме още повече София. Октомври е богат на събития, за това ми беше трудно да подбера само 6 и и то само от събитията тази седмица, ноооо все пак осъзнавам колко сме заети всички с какво ли не (и не може само по събития), така че смятам, че поне избрах правилните, за да отдъхнем за малко.

Шестте събития тази седмица:

Odd Crew & Hellion Stone Live at Club Terminal 1, Sofiaсряда, клуб Terminal 1! Odd Crew и Hellion Stone тръгват на общо турне в страната. Преди да са тръгнали на път, всички в София ще можем да им се радваме тази сряда и да ги изпратим успешно към турнето. Билети все още има, така че веднага се заредете, защото в деня на събитието цената е по-висока. Тези групи на живо ще направят срядата ви невероятна! Две от най-яките български банди в тежката музика се обединяват за уникално турне и вече направиха обещание, че ще хвърчат глави – вярвам им! Не пропускайте да ги подкрепите, да повеете коси, да си разчупите вратовете и да се потопите в музиката!

Жлъч / Григовор / Гена – клуб Строежа – 24 октомври 2019този четвъртък в клуб Строежа! Всички фенове на добрия рап знаят кои са тези имена и знаят, че не трябва да пропускат участията им из столичните клубове. Преди да се гмурнете в лудите петък срещу неделя нощи, загрейте или прегрейте малко в четвъртък вечер с тези симпатяшковци, за да слушате за нещата от живота и живота в тях в рима. Дано си намерите билети!

Thrift Marathon in October @Cush.BARсъбота и неделя винаги съм свързвала с шопинг. Явно, не само аз. Този уикенд, освен всичко друго, ще можете да посетите част от модния маратон, организиран от СКРИН и Cush.BAR. Ще откриете всички дрехи и аксесоари за малки и големи, от които имате нужда през новия сезон. Освен, че ще можете да презаредите гардеробите си, ще можете и да подкрепите и благотворителната кампания на базара със Заедно в час / Teach for Bulgaria. 10% от печалбите ще бъдат отделени за кампанията, а част от специалната благотворителна селекция ще можете да откриете и по време на базара.

Whiskey FEST SOFIA 2019 петък, събота и неделя в Sofia Event Center! Уикенд, посветен на уискито, който за три дни ще ни представи продукциите и постиженията на дестилерии от цял свят. Фестивалът е подходящ за ентусиасти и познавачи. Можете да обогатите познанията си, да срещнете нови хора, които да ви открехнат за тайните на доброто уиски и да се забавлявате. Билети все още има в мрежата за продажба, така че сега е времето да си организирате уикенда.  “Много хубаво не е на хубаво… Но прекалено хубавото уиски, никога не е достатъчно! ”

90’s Kids PARTY at Club Terminal 1 – 25.10.2019!Петък в клуб Terminal 1! Една вечер за децата на 90-те (като мен) с музиката на Prodigy, Nirvana, Beastie Boys, Faith No More, Republica, Тhe Offspring, Garbage, No Doubt, Fatboy Slim, Blur, Rage Against The Machine, Pearl Jam, Alice In Chains и други, които гледахме по MTV, когато там даваха наистина музика и на които банди си купувахме касетки. Да – касетки! Така че, ако искате да се върнете към музиката от безгрижното си детство и първите тийн купони – това е вашето събитие!

Разходки из литературна София – и тази събота (26.10) ще можете да се включите в уникалната разходка из някои от най-интересните забележителности, свързани с българската литература и най-важните ни писатели. Началото е 13 часа, пред павилиона на читАлнЯта в Градската градина. Ще разберете кои са били любимите кафенета на Иван Вазов и Алеко Константинов, както и много интересни, малко известни факти за писателите и поетите ни, които са живели в стара София. Знаете ли, че Пенчо Славейков е бил директор на Народния театър? Ще научите много, не е за изпускане!