Преди да отговоря на любопитството ви кои са сладките находки в София, трябва да ви споделя, че от около 6-7 години не ям сладко. Ям по изключение, ако някой ме почерпи за празник, но като цяло не си позволявам. Не защото не обичам, а защото ми причинява проблем със зъбите, който не желая да изживявам и за това съм избрала да жертвам сладкото, за да спечеля битката с болката. Случва се, разбира се да ям любимите си френски макарони, шоколадови бонбони и/ли торта (рядко, но се случва). Любимата ми торта е френска селска и за нея бих се жертвала по-често 🙂 Така и така рядко си позволявам сладките изкушения, та когато го правя – го правя както трябва, а именно с най-добрите торти. Според мен те не се намират лесно. В следващите редове ще ви споделя за сладките находки в София и къде да ги намерим – местата в София с най-добрите торти. Най-вкусни, най-красиви и по ваш вкус – индивидуални и прекрасни!

  • Вила Росиче  – тортите в тези сладкарници са с вълшебен вкус и абсолютно неповторими! Няма как да хапнете там торта и след това да има място за сравнение с друга сладкарница. Тортите, които правят по поръчка са изпипани до всеки един малък детайл, отново чудно вкусни и могат да бъдат като произведение на изкуството – невероятно красиви! С две ръце ви ги препоръчвам за всеки ваш празник! А ако случайно минавате покрай някоя от сладкарниците, то задължително седнете да изпиете една домашна лимонада с парче кестенова торта или лешникова целувка или чийзкейк с лайм или “Павлова” или всичките! Всеки един грам си заслужава!
  • Didy’s cakes – божествени са! Тортите, от които можете да избирате са коя от коя по-вкусна! Ако ви е нужна торта за рожден ден, кръщене или сватба – ТОВА Е МЯСТОТО! Те са прелестни, а пълнежите могат да бъдат каквито пожелаете. Внимание към вашите искания няма да бъде спестено, а всяка торта е направена с много любов. Истинска наслада за всичките сетива!
  • Цукерня Савенко – “цукерня” на украински е “сладкарница”, а собственичката се казва Анна Савенко и е от Украйна! Мястото е уютно и всичко се прави (отново) с любов и желание. Тортите са невероятни! Започват да ми свършват думите, с които да описвам майсторството на тези сладкари. Красиви, нежни, уникално вкусни и непретенциозни, освен ако вие не искате да бъдат 😉 Горещо препоръчвам Червено кадифе! И ако минавате от там – З А Д Ъ Л Ж И Т Е Л Н О седнете да изпиете едно кафе отвън на малките спретнати масички!

  • 100 грама сладки – обожавам ги! Правят страхотни сладки изделия, солени, кремове, абе мога да живея в една от техните сладкарници, стига някой да ми обещае, че няма да кача 100 кг, няма да ме болят зъбите и няма да хвана диабет 🙂 Тортите им са истинска приказка. Можете да вкусите страстта, с която се приготвят. Изглеждат като изваяни от артист, който е вложил живота си в последната си скулптура. Могат да изглеждат както пожелаете и това е най-важното за всеки празник. Всеки детайл показва отношението на сладкарите към своята работа и това прави всяка торта специална, поднесена с любов за вас, за нас 🙂

снимка: Facebook 100 грама сладки

#enjoy

Тортата (от италиански Torta) е сладкарско изделие, обикновено в кръгла форма и на етажи от тестените блатове,които се редуват със слоеве крем, украсено с плодове, ядки, шоколад, сметана и други. Приготвя се и се поднася при по-специални случаи като рождени и имени дни, юбилеи и подобни празници. Тортите са едни от най-любимите сладкиши на малки и големи по цял свят!