Днес няма хейт вторник. Днес има мъже и мода! Ах, тези мъже! Подготвям скромен текст за must have в гардероба на всяко момиче за есента (скоро във вашия интернет) и покрай това се вдъхнових за този текст. Винаги съм ценяла високо добре облечените мъже. Не само добре облечени, а тези, които имат какво да кажат и го правят и чрез модата. Стилните икони със статут на модни богове, по никаква изненада за никой, са музиканти и актьори! Повече музиканти, според мен…Те имат могъщата сила да се представят в различна светлина в моден аспект и дори когато изглежда, че нямат определен стил, по-наблюдателните знаем, че всъщност търсенето и откриването на себе си чрез модата е най-добрият стил!

Музикантите в любимата ми рок музика са не просто модни икони, а основатели на словосъчетанието!

They have done it all! И да – те са мъже. Ах, тези мъже!

Мъжете, които експериментират с модата, така както правят и с музиката, сякаш галят китарата си в 4 сутринта в някоя хотелска стая. Мъжете, които са създавали бунт чрез музика и външен вид и продължават да носят бунтарския си дух, малко скрит в модните аксесоари, дрехи или просто поведение, което им отива. И те го знаят… За тези мъже е!

Те заслужават да бъдат коронясани на всяка седмица на модата, защото са вдъхновението за не един, два модни бранда… Те са модните икони,които служат като икона на новите модни икони!

Ах, тези мъже:

Този, който търкаля камъните

Драги ми Смехурко, не кой да е, а самият Кийт Ричардс е един от тези мъже! От 60-те години на миналия век, Кийт има силно присъствие в устите на хората, заради начина си на представяне (не само заради музиката и наркотиците). О, да! Има защо! И има защо той е да е вдъхновение за моя любим Джони Деп, чийто стил не е за подминаване 😉

Докато The Rolling Stones са показвали своето звучене през 70-те, Кийт адаптира свежия си, интелигентен външен вид в нещо свръх екстравагантно. Можел е да се види из улиците на Лондон в огромни рошави палта; боти от змийска кожа; прекалено много леопардов принт и покрит с пластове черна очна линия, както и огромни очила – от мухоловки до авиатори. Той не е следвал тенденциите,а ги е създавал – само че наистина, за разлика от днес, когато този израз се използва за хора, които далеч на са създали нищо! Неговите „шикозно пиратски“ тоалети може да не изглеждат толкова пламтящи в очите на днешното общество, но по онова време неговите шалове, тесни панталони и бижута с черепи, съчетани с хедонистичния му начин на живот, са го направили крал на бунта. А няма по-добър начин да изразиш себе си от модата. Той го може и го доказва и до днес! Онези дрехи, които той е носил в средата на 60-те и 70-те години, се превърнаха в основата на вдъхновението за марки като McQueen и The Kooples (да не забравяме и нас), докато той продължава да навлиза в тенденцията, която някога е създал. Той е лесно разпознаваем  днес с униформата си от рошава коса, укротена от лента за глава, вратовръзки на врата, кльощави дънки (skinny) и слоеве аксесоари. Неговият наистина уникален стил ще вдъхнови и бъдещите поколения, сигурна съм. Като цяло Кийт е истински рок енд рол и е успял да направи всичко това с бутилка Jack Daniels в ръка.

“In terms of skulls, all roads lead back to Keith’s legendary skull ring, which, since the late 70s, has been a permanent fixture; and today, it’s all seemingly come full-circle, with Keith rocking many of the clothes he himself inspired, such as the skull-adorned scarves, python blazers, and rock-chic jewellery. Whoever said that clothes ‘make the man’ obviously wasn’t acquainted with Keith, for, without him and his attitude, they wouldn’t mean a whit.”

 

Този от луната

Сексуално двусмислен,рок енд рол, хипи с разпилени къдрици, спретнат силует – Дейвид Бауи играе със стила си по-добре от всеки друг. Може би, защото винаги го е имал.

Той използва дрехите като инструмент, чрез който да вдъхне живот на героя си. Всеки негов образ, всяко превъплъщение е резултат на внимателно проучване, обмисляне и изпълнение и това личи дори по лекотата, с която ни се поднасяше. Дейвид Боуи е може би всичко, което модата се стреми да бъде – ВСИЧКО: хамелеоноподобен, който се  приплъзва лесно от една идентичност към друга. Трансформациите му са не просто впечатляващи,а сменят дефиницията за това какво означава да бъдеш рок звезда! Затова не е изненада, че той е бил многогодишна референция за най-големите имена в бранша. През живота си той е бил толкова моден новатор, колкото музикален авангард.

Винаги е носил това, което иска и не е обръщал внимание на думите зад гърба му, само на погледите след него. Достоен за уважение за цялата си смелост и космически гении в модата и в музиката. Не са много мъжете, които с такъв финес превръщат женски дрехи и странни предмети в неповторим моден стил, който има силно влияние и днес.

“Ziggy Stardust, Aladdin Sane, The Thin White Duke. A dapper gentleman and a stylish freak”

 

Този, който се е запътил към Марс

Лето! Стилът на Джаред Лето се колебаеше през последните три десетилетия, но остана едно сигурно в него – Джаред винаги прави каквото си науми и не е никак случайно, че има толкова много различни визии.

Той имаше дълга коса, когато повечето мъже бяха с къси, носеше сатенени ризи, когато всички бяха с поло и носеше черна очна линия,когато всички вече бяха спряли. Той е ранен пионер в носенето на брада, увлечен в носенето на вдъхновени от папата  дълги туники и корони. Не са много мъжете, нито жените, които биха се осмелили да носят рокли от Версай, но на Лето не му пука какво мислим. Изглежда, че се забавлява и БОЖЕ как му отива!

Джаред Лето, също като Кийт Ричардс, залита по клошарската визия, която на мен ми е сред любимите. Често може да бъде видян с дълги, изглеждащи като дрипи елеци, ризи или тениски, както и разкъсани панталони, с дълги палта или прекалено много бижута. Нотките рок енд рол, разбира се винаги са актуални и за него и за това понякога трябва да се загледаме няколко секунди, докато осъзнаем, че това в действителност е Лето.

Огромни брандове в модата се карат за него и излизат от всякакви рамки, за да му угодят с уникални дрехи, които да промотира по своя малко-съм-срамежлив-в-началото-но-всъщност-това-е-само-заблуда-знам-какво-ми-отива начин! Ако наистина има модни богове, то Лето за тях би бил Мона Лиза, за която се грижат всеки ден и полагат всякакви усилия, просто защото им е прекалено скъп.

“Leto always rolls the dice.”

В света на инфлуенсърите има не един и двама, които заслужават внимание заради екстравагантните си стилове, НО! аз искам да насоча вашето към локалните мъже, които също така смело показват свой моден стил. Предложението ми към вас е да обърнете внимание на симпатягите от BRADABRAT – хубавите неща не идват сами и освен “таланта” да са красиви, те са и създатели на продукти за мъже, по-точно за бради! Тяхното излъчване, в компанията на артистичен външен вид, няма как да не подбуди интереса ви. Отваряйте google и ги проверете!

Ах,тези мъже и модата!